StoryEditorOCM
4 kantunaGDJE SU NOVE MJERE?

Vijećnik Radeta upozorio vladajuće da nisu predložili mjere za pomoć u krizi; Dukić: Moramo se odgovorno ponašati, nema čarobnog štapića!

Piše Iva Ivanac
14. srpnja 2020. - 12:23

Zašto na dnevnom redu 27. sjednice Gradskog vijeća nema odluke koja se odnosi na pomoć gospodarstvu, pitao se gradski vijećnik Daniel Radeta kojemu je i gradonačelnik Branko Dukić čestitao na tome što je postao predsjednik gradskog odbora SDP-a. 

- Rasprava ide u smjeru kao da je korona kriza završila, a brojke su drugačije. Dok građani zbrajaju minuse, vi nemate odgovore niti nudite konkretna rješenja. Znači li to da onda u proračunu nema prostora za pomoć sugrađanima? Pričate o nekakvim investicijama, a konkretne mjere nemate, kazao je vijećnik Radeta te gradonačelnika upitao zbog čega i dalje nametima tereti sve one obrtnike koji nisu bili obuhvaćeni mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite o zabrani rada u ožujku.

- Zašto je ta odluka selektivna, kome se naplaćuje, a kome ne? Na zadnjoj sjednici ste rekli da ćete tom odlukom obuhvatiti sve one koji plaćaju poslovne prostore i javne površine, rekao je Radeta, a gradonačelnik istaknuo kako je već više puta objašnjavao mjere koje je Grad Zadar napravio.

- Uslužne djelatnosti su najviše pogođene, vidjet ćemo kako će im ići promet, želimo da se svi oporave i žive normalno. Što bolje građani i obrtnici žive, živjet ćemo i mi bolje. Ne znam koji je to čarobni štapić, dajmo ovo, dajmo ono, pa kad nemate što više dati - razbaštinite kuću! Moramo se odgovorno ponašati, kazao je Dukić dodajući kako Grad pozitivno posluje, a smanjen je i gubitak Grada s 85 na 42 milijuna kuna. Uz to je, ističe Dukić, u prva tri mjeseca ove godine stvoren višak prihoda od 14 milijuna kuna.

- Ipak priznajete da je proračun s današnjim datumom već u problemima, zaključio je Radeta dok mu je Dukić rekao da grad Zadar ima stabilan proračun.

- Grad je krenuo u ožujku s odgodama plaćanja obrtnicima. Prvo smo plaćanja oslobodili one kojima je rad zbog odluka Nacionalnog stožera bio zabranjen, a u svibnju obuhvatili sve obrtnike, a nakon toga donijeli odluku o odgodi plaćanja za sve kategorije do kraja srpnja. Nedavno smo imali i sastanak s obrtnicima, radimo radne prijedloge s kojim ću upoznat gradonačelnika, pratimo turistički promet, tako da ćemo najvjerojatnije ići s konkretnim mjerama za iduće razdoblje, odgovorio jepročelnik za gradsku imovinu Tomislav Korona

25. travanj 2024 19:28