StoryEditorOCM
4 kantunaDETALJI DRAME S A1 KOD SMILČIĆA

Vatra se približava, turisti paničare, pokušavam okrenuti kamion, ali ne ide... Odjednom se pojavio spas s neba!

Piše RTL
26. kolovoza 2017. - 10:35
Screenshot_1_kamion

Ljudi automobilima idu prema vatri i dimu, nitko ne zna što mu je činiti, turisti paničare... To je bila slika i prilika A1 autoceste kod Smilčića u ponedjeljak ujutro. Zavladao je kaos, ali daleko najgore je bilo Zlatku Premužaku iz Dugog Sela koji je sa svojim kamionom punim kemikalija zapeo na kritičnom mjestu. Pokušao se okrenuti, ali ne ide... Kamion s prikolicom je prevelik

- Vatrogasac viče "Bježi, bježi. Gori tu sa strane" i ja krenem nazad, ali više ne mogu nazad. Odjednom kolona iza mene, auti se skupili, Čehi, Mađari, Nijemci, turisti zuje, gube se tamo, ne znaju kud će - svjedoči Zlatko za RTL televiziju.

Situacija je postala bezizlazna kada se odjedanput pojavio spas iz zraka.

- Naleti avion i zalije on grmlje i trnje, ali i malo moju kabinu. On se stvorio ono - ja na krivom mjestu, on na pravom mjestu...

A čovjek koji je spasio Premužaka zove se Danijel Kos (40). Ovaj bojnik već 11 godina upravlja air tractorima i sam priznaje da prošli ponedjeljak neće tako lako zaboraviti.

- Nakon povratka u bazu, nakon slijetanja, sjedio sam u kancelariji, slušao radio i čuo nekog gospodina koji se javlja u eter i zahvaljuje se da smo mu spasili kamion, odnosno drugim riječima njegovu egzistenciju. Naravno da mi je bilo drago to čuti da smo nekome mogli pomoći - poručio je Kos preko RTL-a napominjući da je on samo odradio svoj posao.

- To je njegov posao, ali moglo se svašta dogoditi da on nije naišao taj tren. Da nije naišao, moglo je zahvatiti kabinu, a ja vozim boju, razrjeđivač, nije to šala baš - kaže Zlatko Premužak.

23. travanj 2024 11:50