StoryEditorOCM
4 kantunaOD GAĐANJA PEPELJAROM DO LOVAČKE PUŠKE

Tko je svećenik koji je pijan izvrijeđao konobaricu rekavši joj: "Svekar ti je Srbin, a ti si kur*etina". To mu je najnoviji ispad u dugačkom nizu

Piše Kaportal
28. ožujka 2019. - 15:06
1440x620_1553764809Svecenik-kolaz

 

Kod nas je izgleda jedino teže od otkaza iz javnog sektora dobiti otkaz iz svećeničke službe. ako je suditi prema slučaju svećenika-junaka koji je trenutno na službovanju u Ogulinu. Taj duhovni pastir ima nekonvencionalne metode ukroćivanja svog stada. Tako je svećenik Josip Štefančić u nedavnom ispadu, u lokalnom kafiću izvrijeđao konobaricu, prije toga se dosta alkoholizirao.

Konobarica Ana Stipetić Bulić obratila se biskupu Zdenku Križiću, a kasnije i medijima, detaljno opisavši kako je pijani svećenik prvo vrijeđao njezinog svekra na nacionalnoj osnovi, a zatim je nju psovao kazavši joj da je kurvetina.

“Sukladno nemilom događaju u subotu, dana 16. siječnja 2019. u Ogulinu, u ugostiteljskom objektu kojeg ne želim imenovati iz osobnih razloga, prisiljena sam napisati prigovor na našeg župnika, svećenika Josipa Štefančića. U telefonskom razgovoru s Gospićko – senjskom biskupijom upućena sam na pismeni prigovor na ovu adresu. Naime, gore navedenog dana i datuma, navedeni svećenik u vidno alkoholiziranom stanju nacionalno je vrijeđao mog pokojnog svekra, rekavši, citiram : “On je Srbin!” Isprovocirana njegovom izjavom reagirala sam na način da sam mu rekla da je za jednog svećenika jako 'plitak'. Nakon toga svećenik Josip dolazi za šank i govori mi: “Ti si kurvetina, p..a ti m…rina!”. Između ostalog me optužio da kradem i ne kucam račune. Želim naglasiti da imam završenu ugostiteljsku školu, pa samim time i niz godina radnog staža i nikada to nisam doživjela ni od koga, pa me njegov postupak jako iznenadio”, napisala je Ana Stipetić Bulić u pismu koje je poslala biskupu, prenosi Kaportal.

Dugačak niz ispada

AP/Arhiva/Ilustracija

AP/Arhiva/Ilustracija

 

Nažalost, ovom svećeniku to nije prvi neprimjeren ispad, naprotiv to je samo posljednji u nizu, jako dugačkom nizu. Službovao je u Cvitoviću kod Slunja zatim u mjestu Plitvice u Lici da bi prije nekoliko godina stigao u Ogulin. Mediji su već pisali da je pijančevao i potukao se u jednom kafiću, konobaricu koja ga je odbila poslužiti gađao je pepeljarom, u restoranu "Buk" istoimene robne kuće u Slunju šakom u glavu udario je vozača Ivana Jurčića. Pasionirani lovac u autu je nepropisno vozio lovačku pušku, a uspio se i sudariti sa stablom ispred crkve u Cvitoviću, tad je bio također alkoholiziran.

Biskupija je konobarici iz Ogulina poslala odgovor kojim su u principu prepričali svećenikova opravdanja, tako je recimo on uistinu za njenog svekra rekao da je Srbin, ali ne uvredljivo, jer su nekad davno igrali zajedno nogomet.

"Poštovana gospođo, ocu Biskupu i ovom Ordinarijatu veoma je žao zbog neprimjerenih riječi i ponašanja našeg svećenika vlč. Josipa", zaključili su pismeni odgovor gospođi iz Gospićko – senjske biskupije, piše Kaportal.

19. travanj 2024 06:17