StoryEditorOCM
4 kantunaMARIO PEŠUT SLAO UVREDLJIVE PORUKE SINOVČIĆU PA ZAVRŠIO U SUDNICI:

Ti si pimpek, guzičar… J…. ti mater u grobu!

Piše L.Burčul
27. veljače 2018. - 23:07
GRADSKO_VIJECE_29pesut_v0001.JPG

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra i član Gradskog odbora HDZ-a u Zadru Mario Pešut sjeo je u utorak na optuženičku klupu na zadarskom Općinskom sudu, gdje mu se sudi zbog kaznenog djela nametljivog ponašanja.

Optužnicu protiv Pešuta podignulo je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u lipnju 2014.godine, temeljem prijave Rena Sinovčića, te se Pešuta tereti za kazneno djelo protiv osobne slobode - nametljivog ponašanja, jer je, prema optužnici, dva i pol mjeseca svakodnevno Sinovčiću slao sms poruke ili ga nazivao na mobitel.

Poruke koje je Pešut pisao bile su posebno uvredljive – Sinovčiću je poručivao da je „pimpek“, da je „guzičar“, te mu je pisao druge pogrdne nazive. Napisao mu je i da mu „j… mater u grobu“, poručivao mu da ga se ne boji i pozivao ga da se nađu.

Kod Sinovčića je, tvrdi se u optužnici, sve to izazvalo osjećaje tjeskobe, uzrujanosti i nemira. Sve ovo se događalo navodno zbog natpisa koji su u tiskovinama Rena Sinovčića tada objavljivani o pročelniku Mariju Pešutu, što je pročelnika navelo da Sinovčiću piše uvredljive poruke i naziva ga na mobitel. Time je „zaradio“ optužnicu za nametljivo ponašanje, kojom se, prema kaznenom zakonu, tereti osoba koja „ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba.“

U utorak se u sudnici u Zadru nije pojavio Reno Sinovčić, koji je svoj izostanak opravdao činjenicom da se nalazi u inozemstvu, a da zbog loših vremenskih uvjeta nije mogao stići u Zadar. To je telefonski u utorak priopćio sucu Domagoju Kurobasi.

Pešutov odvjetnik Izidor Majić ustvrdio je u sudnici da to nije prvi put da Sinovčić izostaje i da mu „očigledno nije stalo do ovog suđenja“, te predložio da se sve skupa povuče, na što je zastupnik optužbe Josip Pedišić oštro uzvratio da je Sinovčić za suđenje zainteresiran. Sudac Kurobasa je, pak, naglasio da je Sinovčić svaki svoj izostanak opravdao.

- Ja sam čuo da on ima prečih problema – oglasio se i optuženi Pešut.

Domagoj Kurobasa je rekao da sud neće donositi nikakve odluke na temelju „navodnih informacija“, te je ročište u utorak zaključio određivanjem novog termina u ožujku.

 

PREMLATIO NEĆAKA

Pročelnik Mario Pešut je u rujnu prošle godine na Prekršajnom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja, na što je uložio žalbu. Zbog optužbi se digla velika prašina, jer ga se, temeljem policijske prijave, teretilo da je pijan šakama izudarao svog nećaka po glavi i leđima, i to nakon što je nećak stao u obranu majke na koju je Pešut nasrnuo i namjeravao je udariti, govoreći joj da je kurva. Prijetio im je i da će ih ubiti. Privela ga je policija.

- To nije istina. Udario sam mu dva šamara, a da sam ga tukao šakom , priča bi drugačije završila jer sam se bavio boksom – branio se Pešut.

Političkih konzekvenci nije bilo.

20. travanj 2024 08:25