StoryEditorOCM
4 kantunaZADAR DOMAĆIN

Svjetski poznata Infobip Shift konferencija organizira se na Višnjiku; okuplja tisuće sudionika i najveća imena IT industrije

Piše L.Burčul
16. kolovoza 2021. - 14:22
Konferencija za novinare povodom Infobip Shift konferencije koja ce se odrzati u Dvorani Kresimira Cosica u Zadru 7. i 8. rujna ove godine  Luka Gerlanc/Cropix

- Infobip Shift konferencija održat će se ove godine u Zadru, u dvorani Krešimira Ćosića, 7. i 8. rujna. Izuzetno nam je drago da je Zadar naš domaćin – rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Marin Tomičić, voditelj projekta dvodnevne konferencije Infobipa, vodeće IT kompanije u Hrvatskoj i u široj regiji.

Ivan Burazin, član uprave Infobipa i osnivač Infobip Shift konferencije, naglasio je kako Marin Tomičić, cijeli Shift tim i on posljednjih devet godina u Hrvatskoj zajedno „grade i rade ovu svjetsku priču.“

- Od ove godine nadalje kolega Tomičić je i voditelj Infoshifta, siguran sam da će napraviti odličnu priču i nastaviti rasti u smjeru u kojem smo mi bili, te da će Shift kroz naredno vrijeme ipak postati najveća developerska konferencija na svijetu, a ne samo u Hrvatskoj i u regiji.

Najavljeno je da će se konferencija na Višnjiku održavati na pet pozornica, u tri dvorane, te na velikom prostoru ispred dvorane, te se očekuje jedinstven događaj.

- Drago mi je da poslije velikih sportskih događaja koje smo imali u zadnje vrijeme, imamo i ovakvu konferenciju; suradnja je izuzetna, profesionalna, pripreme idu bez ikakvih problema. Mi smo počašćeni što će konferencija biti unutar ŠC Višnjik – rekao je direktor Sportskog centra Denis Karlović.

Prisutnima se obratio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

- S vama dijelim radost i ponos što  će naš grad biti domaćin tom jedinstvenom festivalu tehnologije u sklopu globalne developerske konferencije na Višnjiku. Ovaj dobitni spoj najveće hrvatske i moćne IT i telekomunikacijske tvrtke s vrhunskim dokazanim organizatorom tehnoloških konferencija nudi nam top događaj u Europi i svijetu ove godine – rekao je Dukić, dodajući da održavanje ove konferencije pruža mogućnost prepoznavanja Zadra na globalnoj IT sceni, dovođenjem na Višnjik nekih od najvećih svjetskih govornika i predavača s tisućama sudionika.

- Prateći ostvarene rezultate IT branše po apsolutnim vrijednostima prihoda, izvoza, broja zaposlenika i ostalih pokazatelja poslovanja, i to u najizazovnijoj godini koja je iza nas, jasno je o kakvom je gigantu riječ, ali i o poslovnom potencijalu i važnosti koju danas IT sektor ima za budućnost cijele Hrvatske – ustvrdio je Dukić.

Iznimno zadovoljstvo činjenicom da se ova konferencija održava u Zadru izrazio je i Alan Kociper, direktor „Inovativnog Zadra“.

- Izvanredno je da u Zadru možemo ugostiti jednu takvu svjetsku konferenciju, i to u IT području gdje se mi kao grad pokušavamo značajnije pozicionirati. Nije baš lagano, jer nemamo dovoljno obrazovnih institucija koje bi trebale biti temelj za proizvodnju kapaciteta, developera; puno je to lakše napraviti u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci ili u Varaždinu gdje postoje obrazovne institucije, odnosno fakulteti namijenjeni obrazovanju takvih kadrova – rekao je  Kociper.

- IT scena u našem gradu iz godine u godinu ipak napreduje, na području grada postoji nekoliko IT tvrtki koje možda nisu marketinški toliko reklamirane, ali imaju stabilan, brz i održiv rast. To su dobri znakovi, uz sve komparativne prednosti koje mi kao grad imamo -  zaključio je Kociper.

20. travanj 2024 02:59