StoryEditorOCM
4 kantunaKADROVSKE ‘ROŠADE‘

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Magda Troskot odlazi, a dolazi Josip Dušević?

Piše B.S.
24. studenog 2022. - 14:40

Na 83. sjednici Državnog sudbenog vijeća (DSV), održanoj u četvrtak, odlučeno je, među ostalim, da se sutkinja Općinskog suda u Zadru Magda Troskot razrješava sudačke dužnosti s 8. siječnja 2023., na vlastiti zahtjev.

Istodobno je DSV objavio i listu prvenstva kandidata koji su se natjecali za mjesto suca Općinskog suda u Zadru. U konkurenciji jedanaest kandidata na novoj listi je ovaj put njih šest. Prvi je Josip Dušević, a po broju bodova slijede ga Neva Lukin, Marija Knez, Danijela Števanja, Nikolina Grancarić, te Jadranka Longin. 

Na prethodnoj listi na kojoj je bilo jedanaest kandidata najveći broj bodova (266) bila je postigla Neva Lukin.

U DSV-u su naveli kako je redoslijed tih kandidata utvrđen na temelju završne ocjene koju su kandidati ostvarili u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike ili ocjene obnašanja dužnosti. Lukin je bila prva na rang listi sa 266 bodova, a nakon nje po broju bodova slijedili su: Maja Nevešćanin (263), Josip Dušević (262), Marija Knez (262), Danijela Števanja (255), Nikolina Grancarić (254), Marija Rozga (250), Jadranka Longin (245), Gorana Klepač (240), Željana Vidović Labor (236)te Vlatka Pižeta (232).

Upravo zbog ranijeg natječaja za mjesto suca na Općinskom sudu u Zadru koji je bio raspisan 28. siječnja prošle godine, Lukin, koja je i tada bila prva na rang listi, žalila se Ustavnom sudu RH jer je na to mjesto izabrana sutkinja Iva Abfal iako je na rang listi bila druga i imala sedam bodova manje.

Ovdje je riječ o kandidatima koji su se javili na natječaj za mjesto suca Općinskog suda u Zadru od 16. ožujka.

18. travanj 2024 05:48