StoryEditorOCM
4 kantunaSPASIO IH!

Snažna eksplozija uznemirila stanovnike Privlake, unesrećenoj 64-godišnjakinji i njenom 28-godišnjem sinu prvi u pomoć priskočio susjed!

Piše Iva Ivanac
4. prosinca 2022. - 21:48

Snažna eksplozija u nedjelju popodne uznemirila je stanovnike Privlake. Detonacija od koje je odjeknulo cijelo mjesto dogodila se oko 17 sati, a prve informacije iz policije govore kako je u obiteljskoj kući eksplodirala plinska boca. 

U trenutku eksplozije u kući se nalazila starija žena u dobi od 64 godine kojoj je u pomoć pristigao prvi susjed, Krešimir Požarina koji je u rodu s unesrećenom. Njemu je pomogao i 28-godišnji sin žene koja je u ovoj eksploziji zadobila opekline, no zbog borbe s dimom prilikom gašenja požara u kući, pozlilo mu je.

- Detonacija je bila jaka. Ne znam kako se to uspilo dogoditi. Baš je bila snažna eksplozija. Kad je to puklo, odmah sam se spustio s prvog kata u prizemlje, govori nam Požarina koji je imao što i vidjeti. U ulazu do njegovog izbio je požar. Naime, on i unesrećena žive u dvojnoj kući, a njihova dvorišta dijeli betonski zid. 

Zbog eksplozije požar se u obiteljskoj kući proširio po svim prostorijama i zahvatio cijelo prizemlje koje je u potpunosti izgorjelo.  

- Nju smo izvukli iz kuće, a njen sin mi je pao u naručje kad smo gasili požar. Pozlilo mu je..., priča nam Požarina potresen događajem kojeg je upravo proživio. 

Unesrećena žena je prevezena u Opću bolnicu Zadar. Iako je zadobila tjelesne ozljede u vidu opeklina drugog i trećeg stupnja, nalazi se izvan životne opasnosti. Ona i sin su nakon medicinske obrade otpušteni iz zadarske bolnice na kućnu njegu.

- U 17 sati i šest minuta dobili smo dojavu od građana da je u Privlaci, u kući došlo do eksplozije prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena, kazali su nam iz OKC-a PU zadarske dodajući kako su sve službe izašle na teren.

- U gašenju požara i saniranju šteta od eksplozije sudjelovalo je pet vozila i deset djelatnika iz JVP Zadar, DVD Privlaka i DVD Pljusak, kazali su nam iz operativnog centra JVP Zadar. 

Na mjestu događaja večeras će dežurati policijski službenici, a tijekom ponedjeljka ujutro provest će se policijski očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja te nastala materijalna šteta.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
23. travanj 2024 10:40