StoryEditorOCM
4 kantunaSTRAH OD LETENJA

Ryanair obavijestio Zračnu luku Zadar da ukida 150 linija! Broj putnika u travnju manji za 50 posto!

Piše Ana Vučetić Škrbić
13. ožujka 2020. - 13:29

Ono što se nagađalo, sada je i službeno potvrđeno: irski niskotarifni prijevoznik Ryanair službeno je obavijestio Zračnu luku Zadar o otkazivanju letova na svojim najfrekventnijim linijama.

- Zračna luka Zadar obaviještena je od strane Ryanaira da se zbog situacije s korona virusom, na žalost, ukidaju letovi na pojedinim linijama u travnju. Otkazano je oko 150 letova na više destinacija. Najviše otkazanih letova je iz Dublina, Londona, Bruxellesa i Stockholma, dok pojedine linije kao što su Beč, Prag, Göteborg, Dűselldorf i Karlsruhe idu prema planiranom redu letenja potkraj ožujka i početkom travnja - potvrdio nam je glasnogovornik zadarskog aerodroma Nikola Barać.

Sezona međunarodnih letova počinje kada i Ryanairov ljetni red letenja za Zemunik, koji je trebao krenuti 29. ožujka. Ove godine najavili su povezivanje s čak 32 destinacije, od čega je ukupno novih čak 12 linija.

- Učinak otkazanih letova na promet Zračne luke Zadar kretat će se na oko 25.000 dolaznih putnika ili oko 50 posto prometa u travnju - kazao nam je Barać o gubitku koji će zadarski aerodrom pretrpjeti zbog otkazivanja letova.
 

18. travanj 2024 23:40