StoryEditorOCM
4 kantunaLAŽNI BANKARI

Prevarili 78-godišnjakinju iz Kali i uzeli joj 298 tisuća kuna neistinito se predstavljajući kao djelatnici banke u Zadru!

Piše B.S.
25. veljače 2020. - 22:34

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 41 i 44 godine, kao i 50 -godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 13. prosinca 2018. u mjestu Kali na otoku Ugljanu, zajednički i po prethodnom dogovoru, prevarili 78-godišnjakinju,
Prvookrivljenik je prethodno nazvao 78-godišnjakinju iz Kali neistinito se predstavljajući kao šef banke u Zadru u kojoj ona ima bankovni račun, te ju potom uvjerio da postoji sumnja da je dio njene ušteđevine u banci ukraden i da je novac u banci krivotvoren zbog čega bi ona trebala podići svoju ušteđevinu kako bi pregledali novac.

Žena je povjerovala u to i u banci podigla 298.571,00 kuna, nakon čega je novac po dogovoru sa prvookrivljenikom donijela na dogovoreno mjesto gdje su drugookrivljenik i trećeokrivljenik, sukladno prethodnom dogovoru sa prvookrivljenikom, predstavivši se kao djelatnici banke preuzeli novac navodeći da će joj ga vratiti čim ga provjere.

Okrivljenici su nakon toga, zajedno s novcem, otišli na područje Bosne i Hercegovine.

24. travanj 2024 22:24