StoryEditorOCM
4 kantunaOSNOVNA ŠKOLA

Policija prijavila profesora tjelesnog odgoja iz Zadra zbog spolne zlouporabe djeteta. Odvjetništvo je, izgleda, prijavu odbacilo

Piše Ivica Nevešćanin
2. lipnja 2023. - 18:54

Općinsko državno odvjetništvu u Zadru odbacilo je policijsku prijavu protiv nastavnika tjelesnog odgoja u jednoj zadarskoj osnovnoj školi za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta, neslužbeno doznajemo.

Naime, policija je prije nekoliko tjedana, a nakon provedenih kriminalističkih istraživanja, podnijela kaznenu prijavu zadarskom ODO-u protiv muškarca iz Zadra zbog sumnje da je počinio „kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina”.

Riječ je, kako doznajemo, o 66-godišnjem nastavniku tjelesnog odgoja. Prijavila ga je škola i odmah je udaljen s nastave. Službeno je na bolovanju sve do kraja kolovoza, a nakon toga bi trebao ići u mirovinu. Osumnjičen je da je neprimjereno dodirivao jednu maloljetnu učenicu.

Potvrdu o kaznenoj prijavi protiv nastavnika tjelesnog Zadarski.hr je dobio u petak 2. lipnja, 12 dana nakon što smo pisanim putem zatražili očitovanje iz PU zadarske na naše neslužbene informacije o incidentu u jednoj zadarskoj osnovnoj školi. Međutim, istog dana kada smo od policije dobili odgovor, Državno je odvjetništvo obavijestilo školu kao poslodavca da se protiv njihovog nastavnika tjelesnog ne provodi nikakva kriminalistički postupak, odnosno da je policijska kaznena prijava odbačena.

- Ne znam što su vama rekli iz policije, ali ja sam danas oko 15 sati dobila elektronsku poruku iz Državnog odvjetništva u Zadru da se protiv našeg kolege ne vodi kazneni postupak, što znači da je prijava odbačena. Više od toga ne znam, niti mogu govoriti - potvrdila nam je ravnateljica škole dodajući kako je škola u ovom slučaju postupila u skladu sa svim pravilnicima te na vrijeme sve prijavila nadležni tijelima.

Odbačaj policijske kaznene prijave govori da tijekom istrage nije pronađeno dovoljno dokaza koji bi se mogli okarakterizirati kao spolna zlouporaba maloljetnog djeteta. Razloge zbog kojih je ODO odbacilo kaznenu prijavu u petak poslijepodne službeno nismo mogli provjeriti.

Zadarska je policija inače od početka 2023. godine evidentirala dva kaznena djela “spolna zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina“.

Uz prijavu protiv nastavnika tjelesnog odgoja, ODO-u je podnesena i kaznena prijava protiv još jednog muškarca, no okolnosti djela za koje se sumnjiči javnosti za sada nisu poznate, kao ni je li protiv prijavljenog muškarac u međuvremenu podignuta optužnica.

19. travanj 2024 05:46