StoryEditorOCM
4 kantunaHUMANITARNA AKCIJA

Ovako se bori protiv korone: prijatelji iz Vukšića nikad nisu zaboravili gostoprimstvo Murtera u Domovinskom ratu, sad im uzvraćaju darovima za Uskrs

Piše Marko Ledenko – Mane
10. travnja 2020. - 18:04

Povodom velike pandemije koronavirusom, vlasnici uspješnih poduzeća iz Vukšića ZD/DC, Ledenko Iskopi i Drveni ugljen , danas (na veliki Petak) , organizirali su humanitarnu akciju sa sloganom “Prijatelji iz Vukšića za Murter“. Otok Murter bio je prvo veliko žarište zaraženih koronavirusom, stoga je 25. ožujka proglašena stroga karantena za dio otoka na kojem se nalaze mjesta Murter i Betina.

Prijatelji iz Vukšića ovom skromnom humanitarnom akcijom žele pomoći najugroženijm mještanima Murtera, da mogu proslaviti Uskrs. Ovom prigodom stožeru civilne zaštite Murtera predali su 2.000 jaja, 100 litara Vukšićke Plavine i Babića, te ostalih kućnih potrepština.

- Vjerujem da je svima poznato da su mještani Murtera, Jezera i Betine, tijekom Domovinskog rata, pružili veliko gostoporimstvo mještanima Vukšića, koji to vječno pamte. Evo sada su naši dragi prijatelji u velikoj nevolji i mi smo osjetili potrebu da im u okviru naših mogućnosti pomognemo – rekao je u ime Vukšićkih poduzetnika Damir Nakić-Struja.

- Dobili smo 2.000 jaja, 100 litara Vukšićke Plavine i Babića od prijatelja iz Vukšića. Ovim putem im od srca zahvaljujem. Isto tako dobili smo kozje mlijeko, a mi ćemo kao Općina sudjelovati u kupnji šunki, dat ćemo ih najpotrebitijima. Mi smo se za ovo spremali i prije, imamo i drugih potrepština tako da ćemo svim našim mještanima, kojima je najpotrebnije, pokušati učiniti ovaj Uskrs što ljepšim –  rekao Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

19. travanj 2024 02:02