StoryEditorOCM
4 kantunaPROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 20 MILIJUNA KUNA

Odobreno financiranje Centra za kreativne industrije koji se planira graditi u Zadru

Piše Zadarski.hr
29. siječnja 2018. - 12:54
croatia_dalmacija_zadar_0031

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta financirat će izgradnju Centra za kreativne industrije u Zadru čiju je projektnu prijavu pripremila Ustanova INOVAcija, koja je ujedno nositelj projekta.

Projekt će se financirati s 19,97 milijuna kuna, što je 83 posto od ukupne vrijednosti projekta u visini od 24,4 milijuna kuna, a pokrenut je jer je sektor kreativne industrije prepoznat kao sektor koji ima znatan potencijal za razvoj u Zadarskoj županiji i Gradu Zadru.

Budući Centar je zamišljen kao specijalizirani poslovni inkubator za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji. U njemu će biti smješten i Filmski ured Zadar koji će biti u mogućnosti proširiti svoje usluge logističke podrške filmskim ekipama zahvaljujući modernoj poduzetničkoj infrastrukturi.

Tijekom veljače očekuje se potpisivanje ugovora o financiranju između Ustanove INOVAcija i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koje je Centar za kreativne industrije – specijalizirani poslovni inkubator prepoznalo kao vrijedan projekt koji zadovoljava sve kriterije nakon prijave na natječaj Ministarstva Razvoj poslovne infrastrukture u prosincu 2016.

Projekt će se provoditi 24 mjeseca, partner je Zadarska županija, a suradnici Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

25. travanj 2024 00:45