StoryEditorOCM
4 kantunaKA‘ OD ZLATA!

Nove cijene brodske karte za Preko izazvale revolt putnika: evo koliko ćete od 2. lipnja plaćati jednosmjernu kartu do obližnjeg otoka!

Piše M. Magaš
31. svibnja 2023. - 17:14

Čeveročlana obitelj će od 2. lipnja za brod do Preka koji polazi iz grada morati izdvojiti 30 eura! 

Naime, karta za jednu osobu košta 7.60 eura. 

Iako na službenim stranicama Jadrolinije i Agencije za obalni linijski promet stoji kako je ista karta izvan sezone stoji 2,52 eura, a u sezoni 3,45 eura, dok djeca od 3 do 12 godina plaćaju 1,33 eura i van i u sezoni, ukoliko pokušate kupiti kartu on line cijenik je stasvim drugačiji. I sami smo testirali pravu cijenu pokušavši kupiti kartu od 2. lipnja.

I zaista, kao prava cijena pokazuje se iznost od 7.60 koja se ne navodi niti u jednom službenom cjeniku. 

image

cijena karte na službenoj stranici Agencije obalni linijski promet

Screnshot/
image

karta kad kupujete preko Jadrolinijine stranice

Screenshot/

- To znači da ćemo žena, ja i dvoje djece iznad 12 godina za posjet noni platiti 30,40 eura (230 kuna) što je strašno za 15 minuta voženje brodom do Preka koji vidimo s zadarske rive. I to govorimo o samo jednom smjeru!  - revolitiran je naš čitatelj koji često odlazi na otok s obitelji. 

Za komentar smo upitali glasnogovrincu Jadrolinije, Mariju Zaputović. Njezin odgovor prenosimo u cijelosti.

-  Prilikom online kupnje karata za brodsku liniju 409 ukalkulirane su nove sezonske cijene, no na web stranici je greškom objavljena prošlogodišnja verzija cjenika. Link na novi cjenik možete pronaći ovdje. Riječ je o liniji bez obveze javne usluge te sukladno tome brodar formira cijene na tržištu - stoji u odgovoru. 

16. travanj 2024 14:34