StoryEditorOCM
4 kantunaPROŠIRENA ISTRAGA

Načelnik Bubnjar: ‘Dokazat ću USKOK-u da je svaka večera plaćena općinskim novcem bila u korist Škabrnje, a ne za vlastitu korist!‘

Piše Iva Ivanac
28. svibnja 2020. - 09:46

- Nemam što komentirati, dečki rade svoj posao i to je to. Oni imaju svoje osnove, a ja se mogu nadati da ću sve njihove stavke za koje me teretu uspjeti pobiti i dokazati da su svi novci potrošeni u korist Općine Škabrnja, a ne na njenu štetu, kazao nam je načelnik Općine Škabrnja Nediljko Bubnjar nakon što je USKOK u srijedu objavio da je proširio istragu protiv njega pokrenutu u siječnju zbog trošenja još najmanje 140 tisuća općinskih kuna u osobne svrhe.

Uskok je protiv njega i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić u lipnju prošle godine podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna. U siječnju ove godine pokrenuta je istraga, a sada je i proširena zbog trošenja dodatnih 140 tisuća kuna.

Bubnjara terete da je prošle godine debitnom i kreditnom karticom koje su izdane općini, u više navrata putem bankomata ili dolaskom u banku podigao najmanje 11 tisuća kuna koje je koristio za svoje potrebe, ali i da je tim karticama u više navrata u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama i na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu platio privatne troškove u ukupnom iznosu od najmanje 136.546 kuna.

- U USKOK-u tvrde da je svaka večera koja je plaćena općinskim novcem, a za koju nije navedeno tko je bio na večer, oštetila općinski proračun, ali dokazat ću da je sve i jedna stavka bila u korist Općine, a ne za vlastitu korist. U tome nema dileme, ističe načelnik Bubnjar koji će uskoro za USKOK dati iskaz.

- Nisam točno siguran koje su sada stavke u pitanju, ali ću se do iskaza dobro pripremiti i analizirati sve za što me terete, zaključuje načelnik Bubnjar.

25. travanj 2024 22:52