StoryEditorOCM
4 kantunaPO ŠUMAMA I GORAMA

N1 Televizija neslužbeno doznaje: uhićena HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, u tijeku uhićenja više državnih dužnosnika i gospodarstvenika...

Piše Jutarnji.hr
29. svibnja 2020. - 12:01

Kako N1 Televizija neslužbeno doznaje, uhićena je i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Za Jutarnji list su iz Općine Gračac kazali kako nemaju nikakve informacije o uhićenju s obzirom na to da načelnica Turbić nije na poslu.

__________________

NOVO 11:10 Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je Hini Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Izvori bliski istrazi potvrdili su Hini da su u petak ujutro uhićeni državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

__________________

NOVO 10:25 U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena je državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Potvrdio je to za Jutarnji list njezin odvjetnik Željko Gulišija.

- Gospođa Rimac je telefonski kontaktirala i ja ću preuzeti njenu objavu, doći ću iz Splita u Zagreb na njezino prvo ispitivanje. Za sada ne znam detalje zbog kojih je privedena - rekao je Gulišija dodajući da se Rimac nalazi u prostorijama PNUSKOK-a u Zagrebu.

Kako piše Dalmatinski portal, u pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Suprug Josipe Rimac, Danijel Rimac, kazao je za Jutarnji kako je maloprije saznao da je njegova supruga odvedena u USKOK.

- Josipa je u Zagrebu, tamo radi, a ja sam u Kninu. Policija pretražuje stan - kazao je suprug Josipe Rimac.

___________________

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, priveden je u petak ujutro.

Prema prvim informacijama u tijeku su pretrage poslovnih i drugih prostorija.

Sumnjiči ga se za zloporabu ovlasti i trgovanje utjecajem.

- U šoku sam. Ne znam ništa o tome jer mi još uvijek radimo od kuće. Nikoga nisam uspjela dobiti telefonom pa ću otići u ured i vidjeti što se događa. Ako je tako, tijekom dana ćemo poslati službeno priopćenje', kazala je za RTL glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić Musa koja je prvu informaciju doznala od novinara.

Informaciju o privođenju za Jutarnji list potvrdio je Jakupčićev odvjetnik, Vladimir Terešak.

U tijeku su pretrage poslovnih prostorija Hrvatskih šuma i Jakupčićev stan, saznaje Hina

Jakupčić bi tijekom poslijepodnevnih sati trebao biti ispitan u Uskoku.

Navodno je riječ o opsežnoj akciji MUP-a i Uskoka u kojoj se tijekom dana očekuje još uhićenja.

19. travanj 2024 14:44