StoryEditorOCM
4 kantunaTKO ĆE BITI NOVI DIREKTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE

Među 10 kandidata i "nevidljivi Vlatko"

Piše AVŠ
1. rujna 2018. - 14:46
turisti8-210818


Točno 20 dana nakon što je raspisan natječaj za novog čelnog čovjeka Turističke zajednice grada Zadra, u četvrtak su na sjednici Turističkog vijeća, krovnog tijela koje donosi odluku o izboru, otvorili prijave pristigle za mjesto direktora.

Na natječaj je pristiglo ukupno 10 prijava, a imena su: Hrvoje Anić, Šime Šokota, Iva Bencun, Željka Benčik, Mario Paleka, Stjepan Vrsalović, Jure Javoran, Vlatko Gladović, Branko Ganzulić i Josip Filipović. Uvidom i pregledom dokumentacije utvrđeno je da sedam od deset kandidata zasad ispunjava uvjete.

Otvaranje ponuda samo je potvrdilo imena o kojima se ranije nagađalo: ono Hrvoja Anića, direktora hotela "Pinija", Paleka, inače zamjenika direktora Zadarskog sporta i predsjednika Nadzornog odbora NK Zadar, Bencun, koja je vlasnica agencije "Feral Tours" i predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, te Šokote, privatnog poduzetnika. Branko Ganzulić, trenutno pravnik Tržnice Zadar, bivši je direktor Turističke zajednice grada Zadra i savjetnik gradonačelnika za turizam i gospodarstvo, Jure Javoran je direktor TZ-a Božava, Stjepan Vrsalović menadžer je jedne brodske kompanije, dok imena Josipa Filipovića i Željke Benčik nisu poznata široj javnosti.

Međutim, svakako najzanimljivije ime među kandidatima je ono Vlatka Gladovića ili "nevidljivog Vlatka", nastavnika iz Bakra kraj Rijeke s diplomom Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, koji se također javio za mjesto direktora TZ-a Grada. Čovjek koji sam sebe naziva Cervantesovim Don Quijoteom u borbi s vjetrenjačama noćna je mora svih natječaja na koje se javlja. A u zadnjih desetak godina Gladović se javlja na sve moguće natječaje za sve moguće poslove, najčešće iz resora obrazovanja i turizma. I nakon što ne prođe, žali se i do kraja iscrpljuje sve zakonske mogućnosti žalbe, čime odgađa zapošljavanje onih koji su izabrani. Do sada se, osim za sva moguća nastavnička i ravnateljska mjesta po cijeloj Hrvatskoj, javio na natječaje za ravnatelja Hine, glavnog ravnatelja HRT-a, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, za članstvo u Odboru za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora. Svaki put je odbijen zbog nepotpune dokumentacije. Zadnji put kada se pojavio u medijima, u travnju prošle godine, pohvalio se kako je konačno pobijedio sustav i nakon 20 godina javljanja na natječaje konačno dobio posao u struci, i to u Crikvenici, u Srednjoj školi Antuna Barca, kao nastavnik ekonomske grupe predmeta.

Zašto se onda javlja na mjesto direktora zadarskog TZ-a, ostaje nepoznanica. Međutim, doznajemo kako Vlatko svojom prijavom ne zadovoljava osnovne uvjete natječaja pa njegova molba neće biti razmatrana u daljnjem postupku, baš kao što ih ne ispunjava niti Ganzulić i Vrsalović.

S Vlatkom ili bez njega, priča ide dalje. Nakon što su ponude otvorene, Turističko vijeće mora dodatno zatražiti za svakog kandidata preko Ministarstva pravosuđa potvrdu da im pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje. Nakon dostave te potvrde te dodatne provjere svih prijava, utvrdit će se koji kandidati konačno ispunjavaju sve uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice.

Novi korak selekcije dogodit će se na sljedećoj sjednici Turističkog vijeća TZ-a grada Zadra predviđenoj za 11. rujna, kada će kandidati koji ispunjavaju uvjete predstaviti program rada za jednogodišnje razdoblje.

 

24. travanj 2024 21:19