StoryEditorOCM
4 kantunaTKO JE ODGOVORAN

Medić: U biogradskoj bolnici nisu se provodile mjere zaštite od virusa! Župan: Kome prepisati odgovornost? Novinari: Smjenite ravnatelja Marcelića!

Piše Ivica Nevešćanin
27. ožujka 2020. - 11:47

Mjere zaštite od širenja virusa nisu provođene unutar kruga bolnice i to je jedan od razloga zašto je u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biogradu došlo do eksplozije širenja zaraze koronavirusom, potvrdio je na konferenciji za novinare epidemiolog dr. Alan Medić.

- Nisu rađene lokalne mjere zaštite unutar bolničkog kruga, zbog toga se zaraza širi izvan bolnice – rekao je Medić koji se prvi put, na osmoj tiskovnoj konferenciji po redu, pojavio sa zaštitnom maskom na licu.

Na novinarsko pitanje treba li netko snositi odgovornost za takvo stanje u biogradskoj bolnici, odnosno treba li ravnatelj bolnice, ekonomista Andriju Marcelića, biti smijenjen, Medić je rekao da on o tome ne može odlučivati te da je njegov posao najprije pokušati detektirati infekciju, tko je širi i pokušati je obuzdati. Na isto pitanje odgovarao je i župan Božidar Longin koji je prethodno pozvao sve građane na odgovornost, ponajprije medicinske djelatnike, po pitanju sprječavanja širenja zaraze.

- Pokažite tu odgovornost za koju se zalažete i smjenite ravnatelja biogradske bolnice. To bi bio odgovoran potez - inzistirali su novinari.

- Kome u ovom trenutku prepisati odgovornost? Ravnatelju bolnice? U ovom je trenutku najvažnije spriječiti širenje virusa. A kad se situacija smiri, kad se podvuče crta, sigurno da će netko odgovarati za događaje u biogradskoj bolnici – kazao je župan.

24. travanj 2024 02:30