StoryEditorOCM
4 kantuna"IMAŠ SITNO"

Mate Lukić: "Da, ja sam podmirio Berošev dug za kavu na trgu u Zadru. Nije uopće bitno je li stvarno ostao dužan, nitko neće umrit za te dvi kune."

Piše AVŠ
14. lipnja 2021. - 11:06

Je li ministar Beroš ostao dužan dvije kune za kavu u kafiću na zadarskom Narodnom trgu, nakon što se u nedjelju ujutro demonstrativno digao od stola jer konobarica koja ga je posluživala nije imala masku? Ministar govori da je platio cijeli račun, osoblje kafića tvrdi suprotno, a priču je jutros zaključio voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra Mate Lukić koji nam je potvrdio kako je upravo on nadoknadio Beroševe dvije kune te konobaricama u kafiću još ostavio manću.

- Kad smo došli u nadzor, smjena se već promijenila i konobarica koje su ujutro poslužile ministra nije bilo. Taman je počinjala utakmica, već je bila i manja gužva, ali nadzor su uspjeli napraviti i utvrdili kako je sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Dok smo radili zapisnik, čuo sam osoblje kako međusobno razgovara o incidentu, o tome kako im kolegica uopće nije prepoznala ministra i usput su se nasmijali kako im je ostao dužan dvije kune jer je ostavio 20, a račun je bio 22. Na tom sam im rekao “nitko neće propast za dvije kune, evo, ja ću to podmiriti”, samo sam htio da već jednom okončamo s tom pričom. Ne znam uopće koliko je bio ministrov račun, niti koliko je novaca ostavio, ali priznajem da je lako moguće da je pomislio kako je 20 kuna dovoljno za dva makijata. U Zadru ipak nije. I ostavio sam im manću, da, i to je istina- kazao nam je u ponedjeljak ujutro Lukić.

- Iskreno, meni je nevjerojatno čime se mi bavimo. Ministrova gesta trebala je biti jedna pozitivna poruka svima, kako se ponašati u skladu s mjerama kako bi ih i drugi, pogotovo strani turisti koji dolaze u grad, poštovali na jednak način. Umjesto toga, u manjku komunikacije, sve se pretvorilo u veliki skandal-  zaključuje Lukić.

19. travanj 2024 23:32