StoryEditorOCM
4 kantunaPOTVRĐENA PETICIJA

"Inicijativa" traži smjenu Marija Paleke: "Upozoravali smo na probleme, ali - od svih zaposlenika gradske uprave, na Poluotoku živi njih - dvoje"

Piše P.O.
7. travnja 2022. - 15:05

„Inicijativa za Poluotok” je u četvrtak održala sastanak na kojemu su definitivno donijeli odluku o potpisivanju peticije kojom se od gradonačelnika Branka Dukića traži smjena Marija Paleke, direktora Turističke zajednice Grada Zadra. Radi se o udruzi građana zadarskog Poluotoka među kojima su raspodijeljeni poslovi organizacije peticije, ali oni ne žele izlaziti u javnost s izjavama sve dok ne počnu skupljati potpise.

U četvrtak je odlučeno da se od Grada Zadra zatraži suglasnost za postavljanje štanda za prikupljanje potpisa, pa se čeka samo još Dukićeva odluka kako bi, s obzirom da su organizatori spremni, štand mogao biti postavljen na Narodnom trgu.

Potvrđen je i tekst pod kojeg će se građani moći potpisivati.

- S ciljem napretka turizma u Zadru, ali i boljeg suživota stanovnika grada, turista i svih pružatelja usluga u turističkom sektoru, smatramo da je potrebno postaviti na čelo Turističke zajednice osobu koja će raditi u tom smjeru, osobu sa stručnim znanjem te vizijom održivog razvoja kvalitetnog turizma. Sadašnji direktor Mario Paleka svojim radom nije napravio nikakav pomak u željenom smjeru, dapače, iz godine u godinu život na Poluotoku umire, a sam se Grad pretvara u kulisu i odredište masovnog turizma. Stoga predlažemo njegovu smjenu te vas pozivamo da svojim potpisom podržite tu inicijativu, stoji u tom tekstu, a iz „Inicijative” poručuju da ih uopće ne zanima hoće li gradonačelnik Dukić novog direktora Turističke zajednice pronaći u ovoj ili onoj političkoj stranci, jer im je prvenstveno stalo da to bude sposoban čovjek koji će moći odgovoriti na brojne izazove zadarskog turizma.

-Imali smo svojedobno niz razgovora s gradonačelnikom Dukićem i svim gradskim pročelnicima. Tada je ključan bio problem parkinga, ali smo ih proveli po skoro svim punktovima na kojima su stanovnici Poluotoka uočili neke nedostatke: od bučnih uličnih svirača, preko raširenih štekata koji onemogućavaju normalan prolaz, pa do neriješnih ventilacijskih otvora brojnih kafića i restorana koji ljudima zagorčavaju život. Svi su bili jako kooperativni, pa i ljudi iz policije i „Čistoće” i sve je bilo bajkovito. A onda – ništa od svega toga! Dobro, neke stvari smo mrdnuli, to s tim štekatima i nekim tendama, ali suština problema s kojima se sudaraju stanovnici Poluotoka ostala je ista. Tada smo išli brojati i otkrili da samo dva zaposlenika zadarske gradske uprave žive na Poluotoku!? Možda i to nešto govori, kaže nam jedna od osoba uključenih u prikupljanje potpisa za smjenu direktora Paleke.

Uglavnom, čim Dukić odobri postavljanje štanda na Narodnom trgu, započet će prikupljanje potpisa za smjenu jednog od njegovih ključnih ljudi.

19. travanj 2024 10:52