StoryEditorOCM
4 kantunaPONIŠTAVA SE UGOVOR

Grad Zadar neće financirati izgradnju škole na Bokanjcu; Joso Nekić: Božjom providnošću ćemo umjesto jedne škole dobiti dvije!

Piše Iva Ivanac
8. srpnja 2020. - 13:22

Iako je 2018. godine Grad Zadar sa Zadarskom nadbiskupijom potpisan ugovor o zajedničkom financiranju izgradnje osnovne škole na Bokanjcu, to se neće dogoditi. Naime, Zadarska nadbiskupija zbog suglasnosti Vatikanske kongregacije na utrošak sredstava za namjenu izgradnje škole, mora imati dokaz da će biti jedini osnivač ustanove te imati osiguranje da će s vremenom preuzeti vlasništvo nad cijelom nekretninom. Zbog toga će se Grad Zadar 'povući' iz ugovora, te tako neće utrošiti 25 milijuna kuna koji su planirali za izgradnju škole na Bokanjcu.

- Sredstava koja su trebala biti utrošena u školu na Bokanjcu ćemo preusmjeriti u izgradnju škole na Crvenim kućama. Božjom providnošću ćemo tako umjesto jedne škole dobiti dvije, kazao je Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj I školstvo dodajući kako će se time podići kvaliteta osnovnoškolskog obrazovanja u Zadru.

- Izgradnja dviju škola će nam omogućiti realizaciju nekih ciljeva koje želimo ostvariti. Tako ćemo neke škole rasteretiti te time omogućiti odvijanje nastave u jednoj smjeni, lakšu realizaciju produženog boravka u školi, dobit ćemo dvije velike sportske dvorane, dodatno pospješiti podizanje razine kvalitete rada s darovitom djecom, a napravit će se i dvije školske kuhinje uz pomoć kojih će djeca dobivati tople obroke, zaključio je pročelnik Nekić. 
 

19. travanj 2024 16:03