StoryEditorOCM
4 kantunaSDP PROZIVA ŽUPANA

Elektronska sjednica je nepotrebna, ali ćemo sudjelovati. Pravi je problem u Biogradu gdje kupuju zgradu kao ‘mačka u vreći‘!

Piše I.I.
14. svibnja 2020. - 15:28

Županijski odbor SDP-a protivi se održavanju elektronske sjednice Županijske skupštine koja je zakazana za ponedjeljak i traži da se skupština, ako već ne može u domu Zadarske županije, održi na nekom adekvatnijem mjestu.

- Nakon što su se otvorili ugostiteljski objekti, škole, trgovački centri te nakon što se započelo s održavanjem misa, a u slučaju održavanja izbora, kako je rekao profesor Krunoslav Capak, neće biti nikakvih ograničenja za osobe koje su u samoizolaciji, mi održavamo elektronsku sjednicu!? Zašto se sjednica ne bi održala u kazalištu lutaka? pita se predsjednica ŽO SDP-a Renata Sabljar Dračevac dodajući kako je „ministarstvo dalo uputu da se elektronske sjednice mogu održavati samo iznimno radi donošenja odluka koje ne trpe odgodu”.

- Zato nema ni razloga za održavanjem elektronske sjednice, već tražimo održavanje sjednice u primjerenom prostoru sukladno Poslovniku Županijske skupštine Zadarske županije, istaknula je Sabljar Dračevac naglašavajući kako je sjednica sazvana protivno odredbama 'Poslovnika' nezakonita.

- Materijali koje smo zaprimili ne zahtijevaju nikakvu žurnost, a sporne točke skupštine su 4. i 5. točka koje se tiču davanja suglasnosti srednjoj školi Biograd na Moru za kupnju nekretnine, za kreditno zaduživanje, dovršetak radova i opremanje poslovne zgrade u zoni Bučine, kazala je Sabljar Dračevac dodajući kako SDP nikako ne može podržati takav projekt.

- Sumnjamo da su to „nove Mocire” te da će novac građana ponovno biti bačen jer se radi o objektu koji se ne može iskoristiti kao obrazovna ustanova. Uz to, zgrada košta 4,6 milijuna kuna, još uvijek ne postoji ni u zemljišno-knjižnim izvodima ni u katastru, a lokacija zgrade po GUP-u se nalazi u komunalno servisnoj zoni iako u Biogradu predviđen za školu u D3 prostoru, kazala je predjednica ŽO SDP-a navodeći niz normi koje su propisane za izgradnju škole, a koje postojeća zgrada nema jer se objekt gradio u drugu svrhu.

- U trenutku kada rapidno padaju cijene nekretnina, mi na brzinu kupujemo objekt koji nam uopće ne odgovara i to od privatne firme po cijeni od prije krize prouzročene korona virusom, zaključila je Sabljar Dračevac dodajući kako će SDP-ovi vijećnici doći na županijsku skupštini jer je to jedini način da uspiju zaustaviti sporne točke.

16. travanj 2024 07:10