StoryEditorOCM
4 kantunaKOLUMNA: DRITO S BANKA

Dobili smo novoga direktora pijace. Možda nan bar popravi štandove. A možda i stavi idra, pa ćemo letiti. Do Preka i nazad...

Piše Drita Dunatov
3. siječnja 2018. - 12:45
drita_dunatov-140415

Doša je DID MRAZ! Svi se veselu. Svi su sritni. Svi su nešto dobili. I mi smo sritni. Mi smo dobili novoga direktora pijace. Za Božić. Možda nan bar popravi štandove. A možda i stavi idra, pa ćemo letiti. Do Preka i nazad. Jer dva dana puše jugo, a dva dana bura. Pa ćemo malo tamo - malo vamo. A možda dobjemo i centralno grijanje. PODNO. Ka oni što crtaju projekte za pijacu. Pa nan neće biti ledeno. A na lito svak svoga crnca da nas ladi palmon. Da nan ne bude vruće. Pa ćemo biti SRITNI. CILA PIJACA.

I ja san sritna. I ja san dobila. Ima biće dvi godine. Svi me zvali. Dolazili na štand. Čestitali. Bravo!!! Neka ste dobili. Zaslužili ste. A ja se čudon čudin... Pa ki pitan. U ČEMU JE KVAKA? E, pročitali smo da van je županija dala poticaj. I vaša slika je u novinan. Nemojte glumiti. Niste ukreli. Svaka čast. Bilo je i vrime...

I onda ja uzmen mobitel. Nađen svoju sliku. Lipo. Naslov pročitan. Županija podilila. ŠOLDE. OPG-ima. Ne virujen svojin očima. Pa jope gledan sliku. Ma je! To san JA. I počnen čitati. Imena. Pa čitan, pa čitan. Lista, odavde do Benkovca. A nigdi mene. Pa jope čitan. Pa jope nigdi mene. A BALKONSKI dobija šolde. Za TRUD. Biće BALKONSKI nema aparat. Pa se nisu slikali. I onda se ja sitin. ZNAN ŠTO JE! Oni su dobili šolde. Za DRUGO misto. Moja je slika. Znači PRVO misto. Sigurno nešto bolje... Od šoldi. TRAKTOR!!! Sigurno će mi kupiti traktor. Jer ga neman. Iman samo frezu. Znaju oni to. SIGURNO. I ja sritna! Ka dite. To je bolje od šoldi. Jedan lipi, lipi traktor. Pa da OREN. Po cili dan. I PIVAN OD SRIĆE.

I sad čekan da mi javu. Da je stiga moj traktor. Već dvi godine. Čekan. Biće još ni gotov. Triba ga napraviti. I dovesti. I mene iznenaditi. TRAKTORON. Pa ću biti sritna. Kažu stari ljudi STRPLJEN SPAŠEN. A meni se sve više čini da ko čeka - gubi vrime!!!

22. travanj 2024 22:32