StoryEditorOCM
4 kantunaDAN NAKON IZBORA NOVOG DIREKTORA TZ GRADA ZADRA

Član TV-a Tomislav Fain: Ne razmišljam o ostavci. Mene roditelji nisu odgajali u tom duhu, nego su me učili da se borim!

Piše Ana Vučetić Škrbić
12. rujna 2018. - 19:23
fain-060617

Ubrzo nakon što je pušten bijeli dim iz palače Cedulin, krenule su reakcije po društvenim mrežama, a među najzanimljivijim komentarima na Palekin izbor bio je onaj Tomislava Faina, inače jednog od devet članova  Turističkog vijeća, koji su na zatvorenoj sjednici tajnim glasovanjem birali novog direktora.

Svojim postom na Facebooku, Fain je potvrdio ono što se neslužbeno moglo  čuti tijekom jutra, dok je iza zatvorenih vrata trajalo predstavljanje  kandidata. Navodno je baš Fain pitanjima iz struke rešetao Paleku i  njegov program, nezadovoljan Palekinim kompetencijama za vođenje  zadarskog turizma.

"Kao što ste vidjeli, za novog direktora TZ-a izabran je gospodin Paleka, nažalost ni ovaj put struka nije uspjela. Moj glas je išao mom  kolegi, vrhunskom čovjeku i vrhunskom stručnjaku Hrvoju Aniću. Dragi  Hrvoje, ponosan sam na tebe, tvoja prezentacija i odgovori na pitanja su  mi otklonili svaku sumnju kod glasanja. Mario Božulić, znao sam da ćeš  postupiti ispravno... Citirat ću Ernesta Hemingwaya: 'The world is a fine place and Worth the fight for'... Tako ću se i ja nastaviti boriti  za dobrobit našeg grada. A za one druge (prepoznat će se) jedan citat iz  'Alan Forda': 'Bolje izdati knjigu nego prijatelja'", napisao je Fain u svom postu, ispod čega su uslijedili brojni komentari podrške.

Time je javno potvrdio i da je on jedan od troje kandidata koji su podržali Hrvoja Anića, dugogodišnjeg direktora "Pinije", koji je svega nekoliko dana prije izbora slovio za najozbiljnijeg kandidata za novog direktora  koji će ured gradske Turističke zajednice vratiti struci. Anić mu je zahvalio na potpori riječima: "Tome, hvala na vjeri u mene i što si bio uz mene do kraja. Pokazao si nevjerojatnu hrabrost! Daj Bože više takvih ljudi koji su spremni na žrtvu pod svaku cijenu. Respect."

Na tu temu smo razgovarali s Fainom, kojega smo pitali hoće li se nakon ovakvog raspleta povući iz Turističkog vijeća, o čemu navodno razmišljaju i još neki članovi tog tijela koji misle da Paleka nikako nije dobar izbor za čelnog čovjeka gradskog turizma, niti žele sudjelovati u toj priči koju drže "blamažom za grad i struku".

Na pitanje razmišlja li o ostavci i kako će surađivati s Palekom, Fain nam je rekao:

– Najlakše bi bilo odustati. Ali, mene roditelji nisu odgajali u tom duhu, nego su me učili da se borim. Ako Mario Paleka ima želje i volje raditi, ja ću mu u tome pomoći, kao što bih pomogao svakome tko radi za  razvoj i dobrobit našeg grada – kazao nam je Fain, dodajući kako je u istoj situaciji bio i prilikom izbora Palekina prethodnika, Ante Radosa.

– Bio sam izričito protiv njegova izbora, ali nakon što je imenovan, prvi sam mu rekao kako ću, unatoč tome što ga nisam podržao, u interesu grada s njim surađivati i pomoći svojim iskustvom i znanjem– kazao nam je Fain, koji nije želio komentirati Palekin program rada, koji je proglašen najboljim za jednogodišnje razdoblje jer je tamo "iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma", kako je priopćeno iz gradskog TZ-a.

Hrvoje Anić, koji je do prije nekoliko dana bio najozbiljniji kandidat za mjesto direktora, ujedno je i član Turističkog vijeća kao predstavnik hotelijera. Hoće li na tom mjestu i ostati, još uvijek nije odlučio, potvrdio nam je.

– Po tom pitanju nisam donio konačnu odluku, treba prvo prespavati, dobro razmisliti pa odlučiti. Ali mislim da svojim znanjem i iskustvom još uvijek mogu puno dati turizmu ovoga grada – rekao nam je Anić.

18. travanj 2024 21:42