StoryEditorOCM
4 kantunaMUKE PO ŽUPANU

Čerkuč: "Zubčiću, ne otkrivajte afere, to građane skupo košta! Evo, Mate Lukić je morao otvoriti Agenciju za zapošljavanje da nadoknadi smijenjene!"

Piše L.B.
29. lipnja 2022. - 18:08

- Svjedoci smo brojnih otkrivenih afera od strane vijećnika Jure Zubčića,  pa ga pozivam da prestane otkrivati afere jer ispada da je on kriv za sve što je u Županiji loše. Eto, župan Longin je čak morao angažirati privatnu Agenciju za zapošljavanje, koju uspješno vodi njegov koalicijski partner Mate Lukić. On se pohvalio da je zaposlio 200-ak osoba - kazao je Davor Čerkuč, potpredsjednik Županijske skupštine i nezavisni vijećnik, u srijedu na sjednici Skupštine.

- G. Zubčiću, nemojte više otkrivati nesposobnosti čelnih ljudi institucija jer za svakog smijenjenog čelnika Lukić ubaci po 100 svojih ljudi. Uspješnost te sinergije najbolje se vidi u činenici da zbog loših i krivih odluka u Hitnoj pomoći ostaju bez 800.000 kuna, ali što je to za Hitnu, bitno da ljubav među partnerima traje - ironično je zaključio Čerkuč.

- Gospodine Longin, da li da g. Lukiću kažemo da ste krivac vi, a ne Zubčić. Krivac, jer ste kao župan imenovali članove UV, jer ste kao župan dopustili nesposobnima da vladaju ključnim institucijama, a da građani županije sada plaćaju ceh vašeg i njihovog derneka. Prošle godine ste najavili dva broda Hitne pomoći, ali mi i u ovu turističku sezonu ulazimo bez ijednog broda. Isto kao što se izgradnja Hospicija izgubila u bespućima proračunskih obećanja - ustvrdio je Čerkuč.

U svom odgovoru župan Božidar Longin je kazao da projekt hospicija "ide dalje", da nema Agencije o kojoj Čerkuč govori, da je jedan brod Hitne pomoći već nabavljen i da će uskoro biti i drugi. Rezignirano je ustvrdio da se maksimalno radi.

23. travanj 2024 23:41