StoryEditorOCM
4 kantunaMINISTAR O INCIDENTU

Beroš iznio svoju stranu priče iz Zadra: ‘Očevici mogu tvrditi svakako, ali platio sam kavu, a neke od njih ću i tužiti‘

Piše Jutarnji.hr/Dnevnik.hr
13. lipnja 2021. - 20:43

Ministar Vili Beroš danas se na Twitteru požalio na neugodno iskustvo u jednom zadarskom kafiću. Naime, konobarici je rekao da stavi masku, na ona ga nije poslušala. On je zbog toga demonstrativno ustao i otišao.

Neki od svjedoka kazali su za Dnevnik.hr da se ministar derao na konobaricu te joj kazao da je bezobrazan, a Beroš to sve demantira - prenosi Jutarnji.hr.

- Očevici mogu tvrditi svakako. Reagirao sam jer su u kafići bili stranci koji su imali maske, doduše ispod nosa. I sam sam imao masku, i kada sam sjeo objesio sam je na košulju. Lijepo sam zamolio i mladu damu i njezinu kolegicu zbog drugih da stave masku. Rekao sam da nažalost to tako ne može biti. Nisam rekao da je bezobrazna, samo da to nije primjereno i da svojim primjerom moramo pokazati kako se odnosimo prema gostima - kazao je.

Beroš je kazao da joj je, kada je prvi put došla do stola, pokazivao u smjeru turista koji su bili na uglu trga i fotografirali. 

- Većina njih je imala masku. Pa rekoh - zbog drugih koji nam dolaze se moramo ponašati malo drugačije. Međutim, ne znam iz kojeg razloga ni ona ni kolegica nisu nosile maske - kazao je Beroš.

Zapitao se i što bi bilo da je njega netko vidio da sjedi u kafiću u kojem konobarice poslužuju bez maski. Kazao je i da Hrvatska živi od turizma te da je potrebno poslati poruku gostima.

Beroš je kazao i kako donesena mjera o nošenju zaštitnih maski vrijede i za otvorene prostore. 

- 'Ne znam kud mi se baš danas dogodilo da sam sjeo u kafić gdje djelatnici ne nose maske - kazao je te dodao kako se koji put može tolerirati nošenje maske ispod nosa, ali da danas nije bilo posebno sparno. '

- Sve je to za ljude. Ali ako sam lijepo zamolio kao ministar zdravstva koji se brine o epidemiji već godinu i pol dana... Ja sam cijepljen. Nestavljanje maske i unutra je nešto što ja ne mogu podržavati i tu sam se dignuo i otišao - kazao je Beroš.

Ministar je demantirao i tvrdnje svjedoka da je ostavio samo 20 kuna za račun koji je iznosio 22.

- Ostavili smo 22 kune, potpuno jasno i otišli. Tko god tvrdi da nismo ostavili novac ću ga tužiti jer ja nisam imao sitnog pa je moja supruga izvadila dvije kune u komadu - kazao je Beroš za Dnevnik.hr i dodao da je za njega priča gotova.

16. travanj 2024 02:21