26780556
iznenadit ćete se

Naši susjedi provjerili su povezanost crnog vina i ženskog libida. Njihove rezultate možete testirati i iz svog doma

Piše Anamaria Mikulić
Foto Shutterstock
4. travnja 2024. - 12:53

Kada je u pitanju prvi spoj, romantična večera, godišnjica ili rođendan, mnogo toga može poći po zlu. Muče vas pitanja kamo ići, što odjenuti, kada se sastati, jeste li odabrali pravi poklon... Jedina stvar s kojom nikada nećete pogriješiti je – crno vino

Pri odabiru pića za postizanje romantičnog ugođaja najčešće posežemo upravo za buteljom crnog vina. Jeste li ikada razmišljali o tome zašto je to tako? Zašto baš vino, a ne pivo ili džin, i zašto baš crno? Može li čašica ili dvije tog čarobnog napitka uistinu rasplamsati strast i romantiku u vašoj vezi?

Kako bismo provjerili je li povezanost crnog vina i romantike istina ili mit, zasukali smo rukave i pronašli istraživanja provedena na ovu temu. Zaključci ispitivača i više su nego zanimljivi, a dobili smo i ideju uz koju ih možete provjeriti i iz udobnosti svog doma. 

Podaci koji bude maštu 

Povezanost umjerene konzumacije crnog vina i muškog seksualnog zdravlja istraživanja su već dokazala. No, mi nismo mogli ne upitati se što je s pripadnicama ljepšeg spola. 

Pronašli smo talijansko istraživanje koje je u vezu dovelo dnevnu konzumaciju crnog vina i seksualnu funkciju kod žena. Ispitivanje su proveli na uzorku od 798 žena iz Toskane, koje do tada nisu imale pritužbe na bilo kakve seksualne poremećaje. Sudionice istraživanja podijelili su u tri grupe: prva grupa je dnevno konzumirala jednu do dvije čaše crnog vina, druga grupa nije uopće konzumirala alkohol, a treća grupa dnevno je konzumirala više od dvije čaše crnog vina i/ili drugih vrsta alkoholnih pića.

image
Shutterstock

Nakon završetka istraživanja sudionice su anonimno ispunile upitnik za mjerenje indeksa ženske seksualne funkcije, gdje su navele i količinu alkohola koju su konzumirale na dnevnoj bazi. Indeks mjeri seksualno funkcioniranje žena u šest različitih domena: želja, uzbuđenje, lubrikacija, orgazam, zadovoljstvo i bol, a rezultati su nas poprilično iznenadili. 

Skupina koja je dnevno ispijala jednu do dvije čaše crnog vina imala je značajno veći ukupan broj bodova u odnosu na ispitanice iz druge dvije skupine. Prva grupa je bodovnu prednost stekla zahvaljujući odgovorima na pitanja koja se odnose na seksualnu želju i lubrikaciju. Istraživanje sugerira potencijalnu povezanost konzumacije crnog vina i seksualnosti kod žena, ali zbog male veličine uzorka rezultate treba tumačiti s oprezom. 

Ipak, podatak da je redovita umjerena konzumacija crnog vina povezana s izraženijom seksualnom željom, lubrikacijom i općom seksualnom funkcijom u usporedbi s apstinencijom od alkohola budi znatiželju. 

Kućni eksperiment 

Pronašli smo upitnik za mjerenje indeksa ženske seksualne funkcije koji je korišten u istraživanju i poprilično je jednostavan. Sastoji se od svega 19 pitanja na koje su ponuđeni odgovori koji se boduju od 0 do 5, a odnose se na vaše seksualne osjećaje i reakcije tijekom posljednja četiri tjedna.

Ako želite sami provjeriti rezultate istraživanja, predlažemo da napravite kućni eksperiment. Prva četiri tjedna primjenjujte apstinenciju od alkohola te iskreno popunite upitnik, zatim ponovite postupak s jednom do dvije čaše crnog vina dnevno i usporedite svoje odgovore. Uživajte u procesu, nadamo se da će vas rezultati ugodno iznenaditi. 

Naravno, imajte na umu da je umjerenost ključ. Za potrebe ovog eksperimenta potrebno vam je samo malo vina, veće količine sa sobom nose neželjene efekte i poništit će učinke za koje želimo da ih osjetite. 

 

Više informacija o programu festivala pronađite na linku.

Više informacija o ulaznicama pronađite na linku.

Više informacija o izlagačima pronađite na linku.

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:26