StoryEditorOCM
Svijet‘Godina‘

Zelenski: ‘Znam tko će na kraju ubiti Vladimira Putina! Naći će razlog. Kad? Ne znam, ali će uspjeti...‘

Piše Iva Badanjak/JL
26. veljače 2023. - 23:03

"Putina će na kraju ubiti netko iz njegova najužeg kruga bliskih savjetnika", izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u dokumentarcu "Godina" novinara Dmitra Komarova.

Dokumentarac je objavljen u petak, na godišnjicu Putinove invazije na Ukrajinu, a može ga se pogledati i na Youtube kanalu "Svit Navyvorit", prenosi Jutarnji.

Ukrajinski predsjednik predviđa da će u jednom trenutku doći do "krhkosti" u Putinovom vodstvu, što će potaknuti saveznike ruskog predsjednika da se okrenu protiv njega.

"Tada će mesožderi pojesti mesoždera. To je vrlo važno i trebat će im razlog da to opravdaju. Sjetit će se riječi Komarova, Zelenskog... Sjetit će se naših riječi. Naći će razlog da ubiju ubojicu. Hoće li uspjeti? Da. Kada? Ne znam", iskreno je rekao Zelenski u dokumentarcu ukrajinskog novinara Dmitra Komarova.

Zelenski je u istom dokumentarcu pokazao javnosti gdje živi i spava od početka invazije 24. veljače prošle godine, dozvolivši televizijskim kamerama da uđu u improvizirani smještaj u kojem se nalazi krevet za jednu osobu, radni stol, televizor i ormar. Ukrajinski predsjednik također je otkrio da trenutno nosi isključivo nosi vojničke čizme i jakne, ali i da u ormaru drži jedno odijelo, dodavši: "To je simbol da će rat uskoro biti gotov. Mi ćemo pobijediti".

Zelenski je ranije u intervjuu za njemački list Der Spiegel rekao da se Putin ponaša kao Hitler i da mu Ukrajina, ali ni druge države, neće oprostiti zločine koje je počinio.

Iako Putin ima uski krug suradnika, posljednjih mjeseci pojavljuju se informacije o navodnim frustracijama među njegovim suradnicima, ponajviše zbog velikih ruskih gubitaka na bojnom polju i sporom napredovanju ruske vojske na bojištu. Nedavno je došlo do racjepa između plaćeničke skupine Wagner Jevgenija Prigožina i ruske vojske, nakon što su se obje strane međusobno okrivile za vojne neuspjehe na istoku Ukrajine.

U prosincu je The Washington Post objavio kako da su najbliži saveznici ruskog predsjednika sve više frustrirani njime, spekulirajući da nemaju pojma što on radi i nemaju čvrst plan za napredak u Ukrajini.

Govoreći za The Daily Beast tijekom ljeta, bivši dužnosnik CIA-e Daniel Hoffman rekao je da bi Putinovo svrgavanje od strane njegovih saveznika bio nagli i prikriveni potez.

"Tipovi koji će to učiniti će biti vrlo tajnoviti, kako ih Putin ne bi prvi pronašao i ubio. To će se dogoditi iznenada", smatra Hoffman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 08:37