StoryEditorOCM
SvijetMalo prije primirja

Zastrašujući snimak iz Gaze: Izravan pogodak potpuno je izbrisao stambenu zgradu

Piše Vijesti SD
14. svibnja 2023. - 13:32

Na društvenim mrežama pojavio se snimak uništenja jedne stambene zgrade u Gazi nekoliko sati prije nego što je postignuto primirje između zaraćenih strana.

Zgrada je uništena u gradskoj četvrti Al Zaitoun. Borbe između palestinskih organizacija i izraelske vojske traju od utorka, a izraelska vojska je priopćila kako je u zračnim napadima ubila tri zapovjednika Islamskog džihada, piše klix.ba.

Prema pisanju izraelskih medija, primirje je sinoć dogovoreno posredstvom Egipta, a i jedna i druga strana naglasile su kako će i pored prekida vatre biti na oprezu.

"Ovo primirje je postignuto uz napore Egipta. Zahvaljujemo Egiptu i cijenimo njihov trud", rekao je dužnosnik Islamskog džihada Palestine.

Povodom dogovorenog primirja oglasio se i savjetnik za nacionalnu sigurnost Izraela koji je potvrdio kako su strane postigle dogovor.

"Uz posredstvo Egipta primirje je dogovoreno. Međutim, naša vojska će reagirati u slučaju bilo kakvog novog napada. Ako neko ponovo napadne Izrael ili nam zaprijeti, radit ćemo sve što možemo kako bismo se obranili", rekao je Tzachi Hanegbi, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:47