StoryEditor
Svijetsrbija je strepjela

'Vučićev život bio je ugrožen!': prorežimski mediji čak su pronašli i krivca za zdravstveno stanje predsjednika, a u pozadini cijele priče je - afera

Piše Vlado Vurušič / Jutarnji list
17. studenog 2019. - 16:33
ohrid_konferencija9-101119

Ovog vikenda Srbija je strepjela nad zdravstvenim stanjem svog predsjednika Aleksandra Vučića. Život mu je, kaže ministar zdravstva Zlatibor Lončar, bio ugrožen, ali sada je sve u redu i danas se vraća svojim obvezama za prosperitet Srbije.

Predsjednik Vučić imao je problema sa srcem. No, sada kada je predsjedniku Vučiću bolje, mnogu prorežimski mediji, pa i analitičari bliski vlasti (među njima je i bivša zvijezda Idola Nebojša Krstić) upiru prstom u krivce - novinare srpske redakcije televizije N1. Inače, to se uklapa u već danima pravu hajku na tu TV postaju i njezina glavnog urednika Jugoslava Čosića, kojeg optužuju da od kosovske albanske narkomafije prima “donacije”.

Naime, što se dogodilo? Srbiju trese jedna od najvećih afera otkad je Aleksandar Vučić postao predsjednik - afera Krušik. Riječ je o optužbama da je aktualni ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, jedan od najbližih u krugu oko predsjednika Vučića, u sukobu interesa jer je tvrtki GiM, u kojoj radi ministrov otac Branko Stefanović, “omogućeno da po povlaštenim cijenama nabavlja oružje od Krušika” te je time oštetio tvrtku i državu za značajna sredstva, a sebi ostvario dobit, prenosi Jutarnji list.

Afera se kotrlja već danima, a srbijanska javnost jedan dan izvještava o tome da se Vučić odrekao Stefanovića, a drugi da će se sve zataškati. No, očigledno je da se unutar vladajućih struktura zatalasalo (interesantno je da je aferu zapravo na neki način isporučio i producirao Vučićev neformalni savjetnik Vojislav Šešelj) pa je to utjecalo da Vučić mora odgovarati na neugodna, pitanja na koja nije navikao, pa mu je ovaj bolnički time out dobro došao da se malo odmori, ali i da se počne s političkim obračunom s nepoželjnim i gotovo jedinom preostalim neovisnim medijem u Srbiji.

Naime, za Vučićeve zdravstvene probleme gotovo otvoreno su napali novinara N1 koji je Vučiću postavio pitanje oko afere Krušik, pokušavajući mu na mobitelu pokazati objavljene dokumente, što je u provučićevskim medijima izazvalo zgražanje i osudu zbog nasilnog ponašanja. Naime, neizravno se kaže da je Vučić završio u bolnici nakon skandalozne tiskovne konferencije na kojoj mu je N1 postavljao nepristojna pitanja.

#ALEKSANDAR VUČIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 02:28