StoryEditor
Svijetgdje je tijana?

Vojvodina na nogama: otišla je na tulum i nije se vratila...

Piše PSD.
1. kolovoza 2014. - 17:22

Potraga za nestalom petnaestogodišnjom Tijanom Jurić iz Subotice, koja je u noći od prošlog petka na subotu nestala u vojvođanskome mjestu Bajmok, gdje je boravila kod bake i djeda i kod njih provodila ljetne praznike, ulazi u sedmi dan, ali još nema rezultata.

Bajmok su jučer posjetili čak i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor srbijanske policije Milorad Veljović, što govori o ozbiljnosti cijelog slučaja i potrage za djevojčicom, za kojom, osim srbijanske policije i građana Bajmoka, tragaju i mađarska policija te Interpol.

Posjet prvih ljudi srbijanske policije bio je upriličen i da se na neki način smiri cijela situacija oko nestanka Tijane Jurić, jer su se pojavila razna nagađanja, pa se čak počelo sumnjati da je možda i ubijena. Ministar je na neki način smirio situaciju izjavom da “ima ozbiljnih indicija da je osoba koja sliči na Tijanu viđena u Mađarskoj” i da je signal njezina mobitela zadnji put lociran dva kilometra od graničnog prijelaza prema Mađarskoj. Na taj je način stanje smireno, odnosno povećana nada da je djevojka možda živa.

Tijana Jurić u petak je s prijateljima bila na zabavi i oni su je i dopratili do bakine kuće. Tu su se s njom i rastali i tada je zadnji put viđena. Tijana je kod sebe imala posuđeni gornji dio trenirke, te ga je, navodno, odlučila vratiti prijatelju koji je ostao na zabavi. Od tada joj se gubi svaki trag. Njezin nestanak prijavljen je u subotu, sat i pol nakon ponoći.

Više od 500 žitelja Bajmoka krenulo je u potragu za nestalom djevojkom, a tu je bila i policija te žandarmerija, koja već sedmi dan pokušava sa psima tragačima naći neki trag. U blizini kanala, iz kojega su vatrogasci odmah ispumpali vodu, pronađena je bijela tenisica, za koju obitelj tvrdi da je Tijanina. A pronađena je i nadogradnja nokta. To je izazvalo nagađanja da je djevojčica oteta i na silu odvezena u nepoznatom pravcu.

Prije par dana, kako to obično biva u sličnim slučajevima, na Facebook profilu koji su postavili Tijanini prijatelji pod naslovom “Pomozite da se nađe Tijana Jurić” osvanula je neprovjerena informacija da je Tijana viđena u Republici Srpskoj. Komentar je ubrzo izazvao niz reakcija. Naime, javila se osoba koja je tvrdila kako se pored njezine kuće zaustavio BMW u kojemu su bili trojica mladića i djevojka. Pitali su, stoji u komentaru, “moga djeda da im pokaže put za Banju Luku, a djed ih je pozvao na rakiju. Iz osobnog su automobila izišla trojica mladića, dok je djevojčica bila uplakana”. Autoru komentara učinilo se da sliči na Tijanu, pa je, onako uzgred, spomenuo kako mu je “odnekud poznata”. Na tu primjedbu trojica mladića, ne ispivši ponuđenu rakiju, vratila su se k djevojci u BMW i brzo se udaljili.

Igor Jurić
, Tijanin otac, koji s njezinom majkom živi u Belgiji, došao je u Suboticu i Bajmok, te je nakon nestanka kćerke odmah odbacio pretpostavku da je Tijana pobjegla s nekim mladićem.

JOvo Paripović

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:09