StoryEditorOCM
Svijetcure informacije

‘Vidjelo se po kretnjama da je utrenirana. Ne znamo motiv za masakr, ali imala je jedan poremećaj...‘

Piše vijesti sd
29. ožujka 2023. - 00:02
U najnovijoj pucnjavi u nekoj američkoj školi ubijeno je  troje djece i troje zaposlenika školeBrendan Smialowski/Afp

Nakon još jedne u nizu stravičnih pucnjava u američkim školama, u kojoj je ovaj put ubijeno troje djece i troje zaposlenika škole, policija Nashvillea održala je konferenciju za medije, piše BBC.

Ravnatelj policijskog odjela za odnose s javnošću Don Aaron rekao je da trenutno nema dokaza koji bi upućivali na to da je napadačica ciljala bilo koga od ubijenih već je pucala nasumično.

‘Ova škola, ova zgrada crkve bila je meta‘, rekao je Aaron.

Osumnjičena za pucnjavu u Nashvilleu Audrey Hale legalno je kupila sedam komada vatrenog oružja u pet različitih trgovina prije jučerašnje tragedije, rekao je načelnik policije u Nashvilleu John Drake. Policija je razgovarala s ubojičinom obitelji, rekao je Drake, a oni su vlastima rekli da se Hale liječila od ‘emocionalnog poremećaja‘.

‘Njezini su roditelji smatrali da ne bi trebala posjedovati oružje‘, kaže Drake. ‘Skrivala je nekoliko komada oružja u kući.‘

Hale nije otprije poznata policiji. Također, još nije jasan niti motiv za monstruozan zločin. ‘U ovom trenutku nemamo motiv‘, rekao je šef policije Drake.

image
Brendan Smialowski/Afp

Drake je dodao da policija nije imala razloga ranije osumnjičenoj oduzeti oružje. Tennessee trenutačno nema zakon koji policiji dopušta oduzimanje oružja iz posjeda osoba za koje vjeruju da bi mogle predstavljati opasnost za druge ili njih same. Drake je rekao da bi policija to učinila da je bila obaviještena da osumnjičena predstavlja bilo kakvu opasnost.

‘Ne postoji zakon za to‘, rekao je i dodao da bi policija svakako pokušala oduzeti oružje da su imali bilo kakvu informaciju o potencijalnoj opasnosti.

‘Apsolutno nismo imali pojma da osumnjičena predstavlja bilo kakvu opasnost. Nije bila u policijskom radaru ni na koji način prije ovog ponedjeljka‘, rekao je.

Također, John Drake je rekao kako vlasti vjeruju da je osumnjičena Audrey Hale ‘vježbala pucanje‘ na temelju njezinog ponašanja tijekom napada u ponedjeljak.

‘Osumnjičena je, kad je pucanje u pitanju, bila na višoj razini. Vjerujemo da je prošla nekakav trening. Iz videa koji sam vidio, stajala je podalje od prozora kako ne bi bila laka meta.‘

Audrey Hale su naposljetku ustrijelili policajci.

image
Brendan Smialowski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 07:50