StoryEditorOCM
Svijetzbrinuta je

Veleposlanik u Turskoj: U potresu je ozlijeđena i jedna hrvatska državljanka, u bolnici je i sad se dobro osjeća

Piše vijesti sd
6. veljače 2023. - 12:06

Potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Katastrofalan potres dogodio se u 04:17 sati po lokalnom vremenu na dubini od približno 17,9 kilometara. Nekoliko sati kasnije, oko 11.30 po našem vremenu, dogodio se novi razorni potres jačine 7,7.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je da je prema dosad dostupnim informacijama život izgubilo 912 ljudi. Sirijski državni mediji objavili su da je u toj zemlji dosad potvrđena smrt 320 osoba. Ukupno je to više od 1200 osoba.

Konkretna magnituda trenutno je podložna promjenama. Desetak minuta nakon ovog potresa, zabilježen je još jedan potres jačine 6.0 po Richteru. O potresima su se oglasili i iz EMSC-a istaknuvši kako će novi potres znatno utjecati na akciju spašavanja.

Veleposlanik Hrvoje Cvitanović za N1 je potvrdio da je hrvatska državljanka, koja inače živi u Istanbulu, ozlijeđena u potresu u gradu Adiyamanu te da je u bolnici i da se osjeća relativno dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 17:16