StoryEditor
SvijetNastavak istrage

Užas na turskoj obali: suprug trudnu ženu, nakon što su snimili ‘selfie, gurnuo s litice u smrt; Objavljena snimka koja prikazuje posljednje trenutke

Piše Jutarnji.hr
24. veljače 2021. - 12:58
Dolina leptira, Mugla, TurskaAFP

Hakan Aysal (40) uhićen je radi ubojstva svoje trudne supruge Semre Aysal (32) u lipnju 2018. godine dok su bili na odmoru u Dolini leptira u provinciji Mugla na mediteranskoj obali Turske, piše Jutarnji.

Aysal je navodno gurnuo ženu u sedmom mjesecu trudnoće s litice nakon čega su i ona i nerođena beba na mjestu pognule.

Prije ubojstva, par se naslikavao na litici, a tužitelji su kazali kako je 'nesreća' zapravo ubojstvo koje je Aysal izvršio kako bi dobio novac od osiguranja ugovorenog nedugo prije Semrine smrti.

Sada se u javnosti pojavio video zapis koji pokazuje par kako hoda po opasnim strminama nekoliko trenutaka prije nego li je žena gurnuta u smrt.

Vidi se kako Aysal drži suprugu za ruku dok se penju preko stijena kako bi imali bolji pogled na Egejsko more. Turist koji je snimio video kazao je kako je primijetio da se Aysal ponaša čudno.

U optužnici stoji kako je Aysal počinio ubojstvo s predumišljajem - policu osiguranja od nezgode sklopio je u njezino ime uz jamstvo od 400.000 turskih lira (gotovo 350 tisuća kuna).

Tužitelji tvrde da su na litici proveli tri sata jer je Aysal čekao trenutak da oko njih ne bude nikoga. Čim je shvatio da su sami, gurnuo ju je u ponor.

Nedugo nakon 'nesreće' Aysal je tražio isplatu osiguranja, no to je odbijeno nakon što su se pojavile vijesti o istrazi. Visoki kazneni sud u Fethiyeu odredio mu je pritvor zbog ubojstva s predumišljajem.

- Kad smo išli identificirati tijelo, Hakan je sjedio u autu. Moja obitelj i ja samo shrvani, no Hakan nikad nije djelovao tužan - kazao je na sudu brat žrtve Naim Yolcu pa dodao: - Moja sestra je uvijek bila protiv podizanja kredita. Međutim, nakon što je umrla, saznali smo da je Hakan podigao tri kredita u njezino ime.

Naim Yolcu ustvrdio je i kako se njegova sestra oduvijek bojala visine.

Aysal je na sudu odbacio odgovornost za smrt supruge.

- Nakon što smo uslikali selfie, moja žena je stavila mobitel u torbu. Kasnije me zamolila da joj ga dam. Ustao sam i napravio par koraka i onda je čuo kako vrišti iza mojih leđa. Kad sam se vratio, nje više nije bilo. Nisam je gurnuo - kazao je i dodao kako je njihov bankar ugovarao policu, a on je odnio supruzi samo da potpiše. Tvrdi kako nije pomno čitao policu, niti je znao da je unutra članak u osobnom osiguranju za slučaj nesreće u kojem se navodi da će on biti nasljednik ako Semra umre.

Istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 02:02