StoryEditor
Svijetvremenske nepogode

Uragan koji hara južnom Italijom odnio jedan život, preminulog muškarca pronašli su u grmu

Piše Hina
25. listopada 2021. - 22:50

Snažne oluje haraju južnom Italijom drugi dan zaredom i odnijele su najmanje jedan život, poplavile ceste i polja te prouzrokovale klizišta, objavila je policija u ponedjeljak.

Tijelo 67-godišnjaka pronađeno je u grmlju citrusa, daleko od mjesta gdje je posljednji put viđen nakon što mu je automobil zapeo u vodi i mulju jugozapadno od grada Catanije na Siciliji. 

Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Talijanska meteorološka stranica Ilmeteo.it priopćila je kako je dijelove Sicilije i susjednu Kalabriju pogodio rijetki mediteranski uragan, poznat kao Mediken, s vjetrovima koji bi do kraja dana mogli puhati i do 120 kilometara na sat.  

Udruga poljoprivrednika na Siciliji priopćila je da je u nedjelju u tek nekoliko sati palo više od 300 milimetara kiše blizu grada Catanije, što je gotovo polovica prosječne količine oborina koja godišnje padne na mediteranskom otoku. 

Tijelo Civilne zaštite za hitne slučajeve proglasilo je u ponedjeljak najviše crveno upozorenje za sjever Sicilije i jug Kalabrije te upozorilo na potencijalnu opasnost za život i materijalnu štetu u tim područjima. 

Škole su zatvorene u brojnim selima i gradovima, deseci letova preusmjereni su s tog područja i otkazane su trajektne linije između južnih otoka.
 

item - id = 1137925
related id = 0 -> 1148605
related id = 1 -> 1148361
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 07:04