StoryEditorOCM
Svijetpsi rata

Ukrajinske sigurnosne snage upale u ilegalne kockarnice u Hersonu, poznato je kome su davale dio prihoda

Piše VIJESTI SD
7. ožujka 2023. - 14:12

Rat narušava puno od onoga što pripada normalnome životu, ali pojave s ruba ili s druge strane zakona uspijevaju opstati i u njemu. Tako je bilo u mnogim ratovima, pa je tako i u ovome ukrajinskom.

Za vrijeme ruske okupacije velikoga ukrajinskoga grada Hersona u njemu je djelovala mreža ilegalnih kockarnica, koja je s radom počela i prije ruske okupacije. I ne samo da su nesmetano djelovale, nego su dio prihoda davale ruskim okupacijskim vlastima, kao i upravitelju Hersona, kolaboracionistu Vladimiru Saldou.

Sada je ukrajinska služba sigurnosti udarila na mrežu ilegalnih kockarnica, upala je unutra, obradila zaposlene i zaigrane i zatvorila ih, kako je na Twitteru objavila Nexta TV.

Iako su se nakon oslobađanja Hersona ilegalni organizatori kasina preselili u Žitomir, gubitak mjesta zarade u Hersonu sigurno im nije lako pao.

Objava Nexta TV na Twitteru izazvala je brojne komentare. Uglavnom se izražava potpora ukrajinskim snagama u borbi protiv kriminala i korupcije, a ima i drugačijih stajališta.

"Kladim se da su bili povezani s ruskom obavještajnom službom FSB", jedan je komentar.

Dva se komentara tiču uređenja kasina i odijevanja posjetitelja: "Izgleda kao internet cafe iz 90-ih. Je li to bio online casino?", "Tip s bijelim čarapama i crnim cipelama, dakle vibracije 90-ih".

Jedna komentatorica direktno, ali bez argumenata komentira Nexta TV: "Trebali biste promijeniti svoj opis u najveći istočnoeuropski Sorosev propagandni kanal".

Drugim riječima, borba za slobodnu Ukrajinu vodi se na bojištu, u ilegalnim casinima kao i na društvenim mrežama.

image

Vladimir Saldo, Rusima lojalni upravitelj Hersona, dobivao je dio utrška od kockarnica

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 22:59