StoryEditor
Svijetnastavak sukoba

U sukobu s izraelskom vojskom na Zapadnoj obali ranjeno je gotovo 300 Palestinaca koji su protestirali

Piše HINA
30. srpnja 2021. - 22:59

Oko 270 Palestinaca ranjeno je u petak na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobu s izraelskim vojnicima tijekom prosvjeda protiv izraelske kolonizacije i na pokopu mladog Palestinca ubijenog dan ranije, priopćio je palestinski Crveni polumjesec.

Većina ih je ranjena u Beiti, na sjeveru, blizu Nablusa, gdje se izraelska vojska redovito sukobljuje sa stanovnicima koji od sredine svibnja prosvjeduju protiv izgradnje divljeg židovskog naselja u blizini. Potonje je evakuirano i čuva ga izraelska vojska dok izraelske vlasti ne odluče o njegovoj sudbini.

Većina žrtava je zadobila ozljede zbog udisanja suzavca, pedesetak ih je ranjeno gumenim a sedmero pravim metcima, navodi Crveni polumjesec.

Kako navodi izraelska vojska, oko 150 Palestinaca je gađalo vojnike kamenjem i zapaljenim gumama, a ovi su uzvraćali "sredstvima za rastjerivanje prosvjednika" i hitcima.

U sličnim okršajima prošlog tjedna ozlijeđeno je 320 ljudi, izvijestio je Crveni polumjesec, većina suzavcem.

Sedamnaestogodišnji Palestinac je umro dan nakon ranjavanja iz vatrenog oružja. Četrdesetjednogodišnji Palestinac je ubijen u utorak navečer u izraelskoj pucnjavi na ulazu u Beitu.

Nešto južnije, u Beit Ommaru, izbili su sukobi u petak na pokopu 20-godišnjeg Palestinca. On je umro od rana koje je dan ranije zadobio u sličnom okršaju s izraelskim vojnicima na pokopu dvanaestogodišnjeg palestinskog dječaka.
 

item - id = 1116717
related id = 0 -> 1129918
related id = 1 -> 1128093
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 05:13