StoryEditor
Svijetcrne brojke

U SAD-u najveći dnevni broj novozaraženih od početka kolovoza, skoro tisuću smrtnih slučajeva

Piše Hina
15. listopada 2020. - 20:05
AFP

Sjedinjene Države u u četvrtak su zabilježile gotovo 60.000 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, što je najveći dnevni broj novozaraženih od početka kolovoza.

Po podacima sveučilišta Johns Hopkins, od srijede je na testovima na novi koronavirus pozitivno bilo 59.500 osoba.

SAD je također zabilježio 985 smrtnih slučjeva povezanih s koronavirusom, no dnevni broj novih smrtnih slučajeva ostao je razmjerno stabilan.

Države američkog Srednjeg zapada, među kojima su Sjeverna Dakota, Južna Dakota i Missouri, u posljednje vrijeme bilježe posebice velik rast novih slučajeva zaraze. Širenje bolesti se premjestilo u ruralne sredine, za razliku od prve faze epidemije kada je zahvatilo gradove na sjeveroistoku zemlje, poput New Yorka koji je bio žarište covida-19, a potom na jugu.

Tijekom ljeta posebice snažno su zahvaćene savezne države na jugu i zapadu. Rast broja novih slučajeva usporio se krajem ljeta no sredinom rujna broj novozaraženih ponovno je počeo snažnije rasti.

Od početak pandemije koronavirusom je u SAD-u zaraženo više od 7,9 milijuna ljudi uz oko 217.000 smrtnih slučajeva, po baltimorskom sveučilištu.

Stručnjaci vjeruju da je broj slučajeva znatno viši od službenih podataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 22:52