StoryEditorOCM
Svijetpolitički partneri

Turski predsjednik Erdogan podržao nastojanja Kosova da postane članica NATO, premijer Kurti mu se zahvalio

Piše vijesti sd
3. veljače 2023. - 21:13

Premijer Kosova Albin Kurti zahvalio je predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na podršci koju pruža Kosovu za članstvo u NATO-u i Vijeću Europe.

Kurti je na konferenciji za novinare istakao da je sa Erdoganom razgovarao i o mogućnostima za ekonomsku i komercijalnu saradnju, o sigurnosti i razvoju događaja u regiji i šire, prenosi Klix.ba.

"Zahvalni smo za ulogu Turske u intervenciji NATO-a na Kosovu 1999. godine kako bi se zaustavio genocid nad narodom Kosova, na njenom doprinosu izgradnji institucija, proglašenju i priznavanju neovisnosti i njenoj nepoštednoj punoj podršci u vanjskoj politici. Zahvalio sam mu na glasnoj podršci za članstvo u NATO-u i Vijeću Europe", naveo je Kurti.

Prema njegovim riječima, danas se u Istanbulu razgovaralo o prijateljskim odnosima i o produbljivanju suradnje. Erdogan je obećao podršku Kosovu u pridruživanju Vijeću Evrope, Europskoj uniji i NATO-u.

Erdogan je rekao da će Turska podržati Kosovo da postigne, kako je naveo, zasluženu poziciju u međunarodnoj areni, podsjetivši da su oni druga zemlja koja je priznala neovisnost Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 05:01