StoryEditorOCM
Svijetzveckanje oružja

Turska i Grčka na rubu rata: čak 17 Erdoganovih brodova i podmornica ušlo u vode susjedne zemlje, Grci u stanju pripravnosti

23. srpnja 2020. - 13:27
Turska vojska, nimalo slučajno, prije dva dana imala je paradu na Cipru, otoku podijeljenom između Turske i GrčkeBirol Bebek/AFP

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan demonstrira silu na svim dostupnim razinama: vjerskoj (Aja Sofija), antidemokratskoj, teritorijalnoj.

Nakon što su ga naljutili podrugljivi tweetovi na račun vlastitog unuka pa je odlučio uvesti strogu državnu kontrolu na društvenim mrežama, u srijedu se odlučio poigrati ratom, prijeteći susjednoj Grčkoj.

Grupa od 17 turskih brodova i podmornica ušla je u grčke teritorijalne vode kod Kastellija, a još 10 turskih plovila navodno se nalazi u blizini Mitilene i Samosa. Prethodno je i više turskih borbenih aviona narušilo grčki zračni prostor.

Grčka vojska digla je stanje pripravnosti na borbenu razinu, a incident je snažno uzbunio i Washington, koji je preko Pentagona naložio floti uplovljavanje u Egejsko more.

I Turska i Grčka već su ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:41