StoryEditor
Svijetpregovara se

Švedski premijer obećao Trumpu da će se prema uhićenom američkom reperu odnositi fer

Piše Hina
20. srpnja 2019. - 21:47

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je tvitao da mu je švedski premijer Stefan Lofven obećao da će se prema američkom državljaninu i reperu A$AP Rockyju odnositi fer. 

Trump je napisao da je Lofvena uvjerio kako Rocky nije osoba sklona bijegu te da osobno jamči za njega.

"Naši će timovi i dalje pregovarati, a mi smo se dogovorili da ćemo ponovno razgovarati u idućih 48 sati", kazao je Trump.

Rocky, tridesetogodišnji reper, producent i model, pravim imenom Rakim Mayers, uhićen je 3. srpnja u Švedskoj zajedno sa svojim tjelohraniteljem i dvojicom članova pratnje zbog ulične tučnjave te je optužen za napad. 

Internetom se proširila snimka tučnjave na kojoj se vidi kako Rocky udara drugog muškarca, a nastala je u nedjelju u Stockholmu gdje je reper nastupao na jednom festivalu. Nakon incidenta je bio prisiljen otkazati nekoliko koncerata u sklopu svoje europske turneje.

Švedsko državno odvjetništvo u petak je Rockyju produljilo pritvor za šest dana. Istraga je u tijeku. 

Rockyjevo uhićenje privuklo je veliku pozornost svjetske javnosti, uključujući i predsjednika Trumpa, koji je u petak kazao da su "brojni članovi afroameričke zajednice" od njega zatražili da pomogne reperu, koji je crnac.

Do toga dolazi u vrijeme kada je Trump suočen s optužbama za rasizam nakon spornih tvitova i izjava upućenih četirima crnim kongresnicama.

Izdvojeno