StoryEditorOCM
Svijetvažno pitanje

Stručnjaci WHO-a otišli u Kinu istražiti porijeklo koronavirusa: želimo doznati doznati je li prešao sa životinjskih vrsta na čovjeka i s kojih vrsta

10. srpnja 2020. - 14:40
This photo taken on June 10, 2020 shows people visiting an outdoor market in Wuhan in China's central Hubei province. - Snacks, underwear, jewellery and even bunnies -- hard-hit Chinese are selling their wares on the street after the nation's premier appeared to give his support to hawkers despite long-standing curbs on the practice. (Photo by STR/AFP)/China OUTStr

Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) otputovali su u Kinu kako bi organizirali istragu o porijeklu novog koronavirusa koji je izazvao globalnu pandemiju, objavila je u petak glasnogovornica.

Vjeruje se da se virus lani proširio s tržnice u središnjem kineskom gradu Wuhanu prijenosom s divlje životinje na ljude.
Dva znanstvenika WHO-a, stručnjaka za zdravlje životinja i epidemiologiju, radit će se kineskim kolegama kako bi odredili obim i smjer istrage, rekla je glasnogovornica WHO-a Margaret Harris na brifingu za novinare u Ženevi.

"Jedno od najvećih pitanja na koje bi svi željeli doznati odgovor, a zato i šaljemo stručnjaka za zdravlje životinja jest doznati je li virus prešao sa životinjskih vrsta na čovjeka i s kojih vrsta", rekla je Harris.

"Znamo d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:24