StoryEditor
Svijetpromijenio taktiku

Šokantno otkriće norveške policije: Ubijeni nisu žrtve napada lukom i strijelom, kako se do sada mislilo

Piše Hina
18. listopada 2021. - 23:10
Članovi norveške Vlade odaju počast stradalima u prošlotjednom napadu, koji je proglašen terorističkimTerje Bendiksby

Petero ubijenih u malom norveškom gradiću prošlog tjedna žrtve su ubodnih rana, a ne napada lukom i strijelom kako se početno mislilo, navela je policija u ponedjeljak. 

Ubijene su četiri žene i jedan muškarac u dobi između 52 i 78 godina u napadu 13. listopada u Kongsbergu, 70 kilometara zapadno od Osla. 

Ranjene su tri osobe, među kojima policajac koji nije bio na dužnosti, a on je pogođen strijelom u početnoj fazi 35-minutnog napada. Istražitelji drže da je napadač zatim odustao od tog oružja. 

"Pet ljudi je ubijeno ubodnim oružjem", rekao je policijski inspektor Per Thomas Omholt na konferenciji za novinare i nije želio reći radi li se o noževima ili većem oružju.

"Neki su ubijeni u domovima, a neki vani", rekao je. Omholt. 

Prošle srijede policija je objavila da je muškarac naoružan lukom i strijelom ubio nekoliko ljudi. Kasnije su dodali da se služio i drugim oružjem.

Omholt nije odgovorio zašto im je trebalo šest dana da utvrde kojim oružjem je ubijao. 

Istražitelji drže da je jedini osumnjičeni za napad Espen Andersen Braathen (37), duševni bolesnik koji se trenutno nalazi u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi. 

Broj ubijenih je najviši u Norveškoj od 2011. kada je desničarski ekstremist Anders Behring Breivik ubio 77 većinom tinejdžera u kampu za mlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 06:04