StoryEditor
Svijetkakvi forenzičari!

Smrt nogometaša Denisa Bergaminija proglašena je samoubojstvom, a talijanskim istražiteljima trebale su pune 32 godine da utvrde kako je riječ o ubojstvu

Piše PSD
21. rujna 2021. - 13:30
Iako se navodno bacio pred kamion u pokretu, odjeća Denisa Bergaminija bila je netaknuta, sat  čitav, a čarape navučene do listovaYouTube screenshot

Denis Bergamini stradao je prije 32 godine, a od tada je bilo nerasvijetljeno pitanje njegove smrti, iako se smatralo da je u pitanju samoubojstvo.

Ipak, Isabella Interno, njegova bivša djevojka, optužena je za ubojstvo, a prvo suđenje je zakazano za 25. listopada, prenosi Corriere della Sera. Nogometaš Cosenze stradao je 18. studenoga 1989. godine kada je imao samo 27 godina. Godinama se pričalo o samoubojstvu kada je njegovo tijelo pronađeno pred kotačima kamiona na putu 196, prenosi Nova.rs.

image
 Bergamini u jednoj od akcija
YouTube screenshot

Isabella se tereti za ubojstvo s predumišljajem, a smatra se da je tada 19-godišnja djevojka odlučila kazniti momka jer je prekinuo vezu. Najpre ga je drogirala i ugušila, a onda, uz pomoć još uvijek nepoznatih ljudi, postavila scenu da sve izgleda kao samoubojstvo. U tu priču nije povjerovao nitko od članova obitelji Bergamini, ali ni navijači i ljudi koji su ga znali najbolje.

Istraga ovog slučaja ispunjena je brojnim lažima, nestalim dokazima i zavjerama. Tek nakon što je ponovo otvoren Denisov kovčeg i pregledano njegovo tijelo ekspert je priopćio da je uzrok smrti gušenje. I dok se godinama službeno pričalo da je riječ o samoubojstvu, mnogima je to bilo čudno jer je njegovo tijelo govorilo drugačiju istinu. Iako se navodno bacio ispred kamiona u pokretu, odjeća Denisa Bergaminija bila je netaknuta, sat je bio čitav, dok su čak i čarape navučene do listova.

image
Navijači i obitelj od početka su sumnjali u službeni uzrok smrti Denisa Bergaminija
YouTube screenshot

Prva obdukcija bila je potpuno kontradiktorna u odnosu na rekonstrukciju događaja koju je ponudila Interno i vozač kamiona. Na tijelu nije bilo tragova da je vučeno po zemlji, nije bilo prijeloma, velikih nateklina… Ipak, slučaj je dugo bio u ladici.

Mjesecima nakon smrti nestala je Bergaminijeva odjeća, a patike su poslane njegovom ocu. Obitelj se nikada nije prestala boriti za istinu. Otac Domizio je preminuo, a sestra Donata je dočekala da se sazna istina nakon što je čitav život posvetila sjećanju na brata, prenosi Nova.rs.

image
Denis Bergamini ubijen je u 27. godini
YouTube screenshot
item - id = 1128917
related id = 0 -> 1138249
related id = 1 -> 1138236
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 12:11