StoryEditorOCM
Svijetposljedice rata

Škole još ne pale grijanje, učenicima počeli dijeliti deke da se ne smrzavaju tijekom nastave! Dio ustanova neće se uopće grijati ove zime

Piše PSD
4. listopada 2022. - 09:52

Češka vlada prije tri tjedna donijela je odluku o ograničavanju cijena električne energije i plina kako bi zaštitila kućanstva od rastućih cijena na tržištu, no građani su, prenosi Net.hr, itekako počeli osjećati posljedice rata u Ukrajini.

Potvrđuje to i ovaj video koji je neki dan snimila jedna češka učenica, a na kojoj je prikazala kako škola đacima dijeli deke tijekom nastave jer još uvijek odbija uključiti grijanje.

Ona i njezine školske kolege još se mogu smatrati sretnima jer je škola deke kupila o svom trošku. Naime, neki vršnjaci na TikToku istaknuli su kako su prisiljeni na satove dolaziti s vlastitima.

Premda portal Extra nije precizirao gdje je snimka točno nastala, u nastavku članka je istaknuto kako neke čak planiraju uopće ne grijati tijekom zime!

"Razgovaramo o rješenjima, kako štedjeti. Zasad smo odlučili da ćemo učionice grijati na 20 °C, ali ćemo ograničiti toplinu u hodnicima. Izvan nastave smanjit ćemo temperaturu na 14 °C ", izjavio je jedan od ravnatelja tamošnjih škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 17:27