StoryEditor
SvijetLAŽ NA LAŽ

Širi se laž da su kanadski liječnici umrli zato jer ih je bolnica prisilila na cijepljenje. Jedan od njih umro je od raka, a ne cjepiva

Piše PSD
31. srpnja 2022. - 20:08
(FILES) In this file photo taken on July 27, 2022, a medical health worker prepares a dose of the Monkeypox vaccine at the Edison municipal vaccination centre in Paris. - A 41-year-old man with monkeypox has died in Brazil, the first death from the disease outside Africa and sixth overall, local authorities said on Friday July 29, 2022. (Photo by ALAIN JOCARD/POOL/AFP)Alain Jocard/Afp

Jesu li kanadske bolnice Trillium Partnersa sa sjedištem u Ontariju prisilile zaposlenike da prime četvrtu dozu cjepiva, nakon čega je njih troje preminulo?

Tvrdnje su to koje se šire s pojedinih rubnih portala u Hrvatskoj, navodi Faktograf.

"U sva tri slučaja bolnica je poslala e-mail svim zaposlenicima, ali ni u jednom slučaju nije naveden uzrok smrti. Naravno, službeno se radi o još jednoj "slučajnosti" i nije dopušteno nagađati da bi ovi smrtni slučajevi mogli biti povezani s cjepivom", navodi se u tekstovima.

Točno je da su liječnici Jakub Sawicki, Stephen McKenzie i Lorne Segall preminuli u srpnju u razmaku od tjedan dana. Međutim, neutemeljeno je sugerirati da je uzrok smrtnih slučajeva cijepljenje protiv Covida-19.

Kako izvještava kanadski CTV News, glasnogovornik Trillium Healtha Amit Shilton rekao je za taj medij da su glasine koje kruže društvenim medijima da su smrtni slučajevi povezani s cjepivom protiv Covida-19 lažne. Bolnica je tvrdnje opovrgnula i na svom Twitter profilu.

CTV News piše kako je Lorne Segall, 49-godišnji otorinolaringolog preminuo 17. srpnja, nakon jednogodišnje borbe s rakom pluća, kako je i navedeno u njegovoj osmrtnici.

Dan kasnije, 18. srpnja, umro je doktor Stephen McKenzie koji je, kako su naveli iz bolnice, prethodno patio od ozbiljne bolesti. Uzrok smrti za Jakuba Sawickog nije naveden.

Informaciju da su liječnici preminuli nakon što ih je bolnica prisilila na cijepljenje analitičari faktografa su uspjeli samo pronaći na rubnim portalima koji i inače šire dezinformacije.

Navodi se kako je o ovom slučaju izvijestio Steve Kirsch, kontroverzni kalifornijski poduzetnik i osnivač Zaklade za istraživanje sigurnosti cjepiva (VSRF) koji učestalo širi dezinformacije o cjepivima.

Faktograf je već pisao o Kirschu kada smo se bavili nevjerodostojnom anketom koju je platio kako bi dokazao da su cjepiva u SAD-u ubila 750.000 ljudi. Poduzetnik je, između ostalog, propagirao korištenje ivermektina protiv Covida-19, a cjepiva je proglasio otrovima koji ubijaju ljude.

MIT Technology Review ga je zbog toga nazvao "superširiteljem dezinformacija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 23:50