StoryEditorOCM
Svijetponižavanje

Procurila fotografija zarobljenih pripadnika Azova: Rusi ih tjeraju da čiste zahode, a ono najgore tek ih čeka

Piše PSD
29. lipnja 2022. - 10:54

Društvenim se mrežama širi fotografija koja je navodno nastala u ruskom istražnom zatvoru u kojem suđenje čekaju zarobljeni pripadnici bataljuna Azov koji su se predali nakon što su mjesecima odolijevali ruskim napadima na čeličanu Azovstal u Mariupolju, piše Klix.ba.

Na fotografiji, koja je već viralna na društvenoj mreži Twitter, nalazi se zapovjednik 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine Sergej Volinski zvani Volin, koji je u ruskom istražnom zatvoru počeo raditi kao čistač.

Prema navodima, stražari u zatvoru tjeraju zapovjednike da rade ponižavajuće poslove poput čišćenja zajedničkog toaleta.

Na fotografiji, koju je objavio portal Operative Reports, vidi se Volinski kako u rukama drži metlu i lopaticu. Pored njega je još jedan zatvorenik koji u rukama drži kante.

Važno je napomenuti da će se zarobljenim braniocima Azovstala suditi u Donjecku. Šef samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin izjavio je ranije kako su zvaničnici ove republike definirali plan za formiranje međunarodnog tribunala na kojem bi se trebalo suditi i ukrajinskim vojnicima iz Azovstala.

Podsjećamo, iako su od početka ruske invazije na Ukrajinu ukrajinski vojnici pod kontrolom držali fabriku Azovstal, 86. dan rata vrhovno vojno zapovjedništvo Ukrajine naredilo je vojnicima da obustave obranu i da spašavaju živote, nakon čega su se predali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 22:50