StoryEditor
Svijetžarište u rudnicima

Poljska prijavila najveći dnevni broj zaraženih dosad, možda će ponovno morati uvesti karantenu za putnike iz nekih zemalja

30. srpnja 2020. - 15:43
AFP

Poljska će možda ponovno morati uvesti karantenu za putnike iz nekih zemalja kao i neke druge mjere u svrhu zaustavljanja širenja koronavirusa, rekao je u četvrtak premijer, nakon što je zemlja prijavila najveći dnevni broj zaraženih dosad. 

Poljska je prijavila manji broj slučajeva covida-19 od nekih europskih zemalja, no proteklih dana broj novozaraženih raste.

Ministarstvo zdravstva za to je okrivilo pojavu zaraze u rudnicima ugljena.

Poljska je u četvrtak prijavila 515 novih slučajeva, zbog čega se ukupan broj zaraženih od početka zaraze popeo na 45.031, prema podacima ministarstva zdravstva.

Zabilježeno je 1.709 smrti od covida-19.

"Ne možemo isključiti da nećemo morati, ako se situacija pogorša, ograničiti širenje virusa... Pokušavamo smisliti rješenja koja neće ograničavati poslovne aktivnosti kao ranije", rekao je premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije. 

Rekao je da će Poljska možda morati uvesti karantenu za ljude koji se vraćaju iz zemalja poput Španjolske, no da će analizirati situaciju i tek potom odlučiti hoće li djelovati. 

Poljska je u svibnju počela ukidati mjere koje je uvela kako bi zaustavila širenje virusa.

Novi slučajevi zaraze uglavnom su zabilježeni u dvije regije, uključujući regiju Šlesku, poznatu po rudnicima ugljena, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva, Wojciech Andrusiewicz.

Andrusiewicz je također rekao privatnoj televiziji TVB24 da bi moglo doći "do većeg broja novih zaraza" u narednim danima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 22:46