StoryEditor
SvijetPODRŠKA SVETOG OCA

Papa Frane donirao sto tisuća eura Caritasu, pa izišao na praznu ulicu i pješačio do crkve San Marcello al Corso kako bi se molio

Piše S.U.
15. ožujka 2020. - 20:27
Papa Frane pred crkvom San Marcello al CorsoAFP

Papa Frane, zabrinut za posljedice krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, donirao je 100 tisuća eura talijanskom Caritasu.

Time je želio potaknuti promicanje solidarnosti s onima koji su u ovoj teškoj situaciji najranjiviji.

Dar je, kako se pojašnjava u Vatikanu, izraz Papine "duhovne blizine i očinskog poticaja ljudima koji pate od epidemije i svima onima koji se brinu o njima".

Novac je namijenjen talijanskom Caritasu u pružanju osnovnih sredstava za život i usluga siromašnima i najugroženijim članova društva.

Iz talijanskog Caritasa već su prije javnosti uputili apel da ne napuštaju siromašne i one koji su u riziku od epidemije, te su pozvali građane da onima kojima je to najpotrebnije upute novčanu, ali i psihološku pomoć.

Molitva za kraj pandemije

Danas popodne Papa Franjo napustio je Vatikan i otišao posjetiti baziliku Santa Maria Maggiore, kako bi se molitvom obratio Djevici.

"Gotovo praznom ulicom Via del Corso Sveti Otac pješice je išao do crkve San Marcello al Corso kako bi se molio za kraj pandemije", izvijestio direktor vatikanske tiskovne sobe Matteo Bruni, a prenosi talijanski list La Republicca.

Prije toga objavljeno je da Papa ove godine neće predvoditi nikave javne obrede za Uskrs zbog pandemije koronavirusa, što je potez bez presedana u novije doba.

"Sve liturgijske svečanosti tijekom Velikog tjedna održat će se bez nazočnosti vjernika", navodi se u priopćenju Vatikana.

Uskrs, koji je ove godine 12. travnja najvažniji je kršćanski blagdan koji slavi Isusovo uskrsnuće i prethodi mu nekoliko svečanosti.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 00:43