StoryEditor
Svijetborac IS-a

Okončana talačka kriza na jugu Francuske: ubijen otmičar koji je usmrtio dvoje ljudi

23. ožujka 2018. - 16:15
2018-03-23T113722Z_569746463_RC1CFAA86C00_RTRMADP_3_FRANCE-SECURITY.JPG

NOVO - Otmičar  koji je izveo tri napada u Caracassonneu i Trebesu, na jugu Francuske ubijen je u napadu snaga reda u supermarketu u Trebesu, gdje je ostao s jednim policajcem, objavili su izvori bliski istrazi, prenosi AFP.

Policajac je ranjen vatrenim oružjem, kao i jedan vojnik, precizirali su ti izvori. Otmičar koji je rekao da pripada džihadističkoj skupini Islamska država, ubio je tri osobe i ranio još četiri tijekom tri napada izvedena u petak ujutro u Carcassonneu i u Trebesu.


RANIJE - Najmanje dvije osobe ubijene su u talačkoj krizi na jugu Francuske, objavili su u petak policijski izvori.

Muškarac koji tvrdi da pripada Islamskoj državi oteo je taoce u supermarketu u gradiću Trebesu blizu Montpelliera. U trgovinu Super U upali su specijalci, a stotine policajaca blokirale su okolno područje.

Gradonačelnik grada Trebesa rekao da su u supermarketu ostali samo otmičar i jedan policajac, a da je velik broj kupaca i djelatnika uspio pobjeći.

Eric Menassi je dodao da je, upadajući u trgovinu, napadač uzviknuo "Allahu Akbar (Bog je velik), sve ću vas pobiti!".

Policija situaciju tretira kao teroristički čin.

Premijer Edouard Philippe opisao je stanje kao "vrlo zabrinjavajuće", a na lice mjesta se uputio ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb.

Francusku je u stanju pojačane pripravnosti otkako ju je od 2015. pogodio niz smrtonosnih džihadističkih napada.

Izvanredno stanje, uvedeno nakon napada u Parizu u studenom 2015. u kojem je poginulo 130 ljudi, ukinuto je u listopadu prošle godine.

 

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 04:02