StoryEditorOCM
Svijetrat bez ljudskih žrtava

Odbjegli mafijaš iz dijaspore preko Youtubea ‘buši‘ Erdogana: bliski savjetnik turskog predsjednika zbog niza video kritika upravo je podnio ostavku

Piše PSD
1. rujna 2022. - 14:38

Tursku javnost ovih je dana iznenadila vijest da je Korkmaz Karaca, jedan od nabližih i najutjecajnijih suradnika predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, podnio ostavku. Karaca je dugogodišnji tajnik Erdoganove stranke AKP i član njegova savjetničkog tima, desna ruka despota sa Bospora. 

Karaca je odluku o ostavci objavio na Twitteru i u obrazloženju kazao da je u pozadini "kontinuirana kampanja linča" koja se protiv njega vodi na društvenim mrežama. Naveo je da je zbog nervoze radi stvorene atmosfere teško obolio, imao tri operacije i da ne želi trpjeti daljnje narušavanje ugleda.

image

Sedat Peker, mafijaški disident

Islam Yakut/Anadolu Agency Via Afp

Erdoganov savjetnik i visokopozicionirani član vladajuće stranke zapravo je prva velika žrtva kampanje koju više od godinu dana putem društvenih mreža protiv čelnika režima u Turskoj vodi mafijaški vođa Sedat Peker, piše Slobodna Bosna. Pedesetjednogodišnji Peker, koji je u strahu od hapšenja pobjegao u Ujedinjene Arapske Emirate, u posljednjih godinu i pol dana objavio je na You Tubeu desetak jednosatnih video zapisa u kojima je iznosio brojne optužbe protiv nekih od ključnih Erdoganovi ljudi, optužujući ih za teški kriminal, pljačke, ubojstva političkih protivnika i novinara, čak i za suradnju s Islamskom državom. Ti video-zapisi stvorili su od njega pravu medijsku zvijezdu, premda ne poriče optužbe da je najveći turski mafijaš i da je godinama uživao zaštitu turskog režima.

image

Erdogan na mukama: buše ga iz dijaspore

Mustafa Kamaci/Anadolu Agency Via Afp

U zadnjem obraćanju na twitteru Peker, kojemu je u Turskoj zaplijenjena cjelokupna imovina, optužio je Korkmaza Karaca da je sa još nekoliko istaknutih pripadnika AKP reketirao jednu uspješnu poslovnu ženu. Koliko su snimke koje plasira Sedat Peker uznemirili vladajuću strukturu u Turskoj govori prošlogodišnji zahtjev predsjednika Erdogana upućen lideru Emirata, šeiku Mohamedu Bin Zayedu, da zaustavi kampanju protiv turskih čelnika. Početkom ove godine Turska je preko Interpola bila zatražila i izručenje Sedata Pekera, ali nije poznato u kojoj je fazi taj proces u Dubaiju i je li uopće pokrenut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 08:19